Comunitat Valenciana

Heroes Comic Con València 2018 es promociona amb un cartell de Mariscal que homenatja Pumby

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Cartell del Comic Con València
Cartell del Comic Con València
COMIC CON
Cartell del Comic Con València

Heroes Comic Con València -que se celebrarà per primera vegada els pròxim dies 23, 24 i 25 de febrer- en Fira València ha desvetlat el seu cartell promocional, un disseny de Javier Mariscal que ret homenatge al personatge de còmic Pumby de José Sanchis Grau.

"Què millor personatge que el gran Pumby per a presentar en Fira València l'edició d'Heroes Comic Amb. Vaig començar aprenent a llegir coneixent el fascinant món dels còmics amb ell. Era de València i els seus colors i aventures em van fascinar des de molt xicotet. El Pumby que presente en el cartell és una versió feta amb la memòria, en això es nota que la meua memòria és molt dolenta i per açò és un Pumby molt heroi, molt fet a la meua manera", explica Mariscal en un comunicat.

L'autor afig que els colors "intenten també recordar aquelles impressions d'aquells papers groguencs, l'olor a a l'impremta, l'emoció d'anar al quiosc i poder compartir amb els meus germans el TBO, Jaimito, Roberto Alcázar i Pedrín, El Hombre Enmascarado i més tard Hazañas Bélicas, el Jabato, El capitán trueno".

"Pumby segueix funcionant com un heroi molt casolà, molt tendre, molt autèntic. Pumby i el seu món és com les Falles, molt proper, i que es passejava pels carrers de València. Gràcies per haver comptat amb mi per a il·lustrar aquesta mostra del còmic. Un Pumby molt antic que és molt modern", assenyala.

Heroes Comic Con València 2018 compta amb més de 30 convidats, entre els quals destaca l'actor Gaten Matarazzo, conegut pel seu paper de Dustin Henderson en 'Stranger Things', recorden els responsables de la cita.

Matarazzo estarà en el saló els dies 24 i 25 de febrer en sessions de firmes i fotografies i panells de preguntes i respostes oberts al públic tant dissabte com diumenge.

Al costat de l'actor internacional, passaran pel saló més d'una trentena d'autors de la talla de Howard Chaykin, Paco Roca, Aimée de Jongh, Natacha Bustos, Jaime Martín, Reinhard Kleist, Carmen Carnero, Emile Bravo, Gail Simone, Yanick Paquette, Chris Sprouse, Rubén Pellejero, Thierry Smolderen, David B., Ana Oncina, Hermann, Brian Stelfreeze, Manel Gimeno, Carlos Maiques, Gerard Miquel i Bartolomé Seguí.

REVISIÓ DE PORTAFOLIS

La convenció del còmic valenciana busca ser, a més, una plataforma on els millors professionals puguen donar-se a conéixer i ser fitxats per grans editorials de renom. Per açò, els artistes que així ho desitgen podran presentar els seus portafolis als editors convidats per l'organització: Marie Javins (DC Comics), Daniel Chabon (Dark Horse Comics), Thomas Ragon (Èditions Dargaud) i Michael Groenewald (Carlsen Verlag).

Heroes Comic Con València 2018 acollirà, per primera vegada en la ciutat, la major concentració d'editorials especialitzades en còmic i novel·la gràfica, com Grafito Editorial, Norma Editorial, Ediciones Babylón, ECC Ediciones, Dolmen, Letra Blanka Editorial, Fandogamia Editorial, Pulpture, Astiberri i Medusa Comics.

A més, grans escoles de renom com l'ESAT, Florida o Aulatek oferiran diverses master classes per a ensenyar al públic els secrets del 3D i l'animació digital.

TENDES I ZONES ESPECIALITZADES

El visitant podrà trobar les principals tendes especialitzades en còmic de la ciutat com Yojimbo Comics, Futurama, Cartoon Corp, Imágenes, La Orda o Frikipolis, al costat d'altres tendes nacionals, com FNAC i internacionals com Cool2o, a1Toys i Dirtees.

No faltaran tampoc els espais dedicats als artistes novells i fanzineros, amb més de 500 metres quadrats de zona expositiva al costat de l'àrea de Jocs de Taula amb la participació d'ASMODEE, Guerra de mitos o Cayro Games.

Igualment, Heroes Comic Con València 2018 comptarà amb la participació de grans marques 100% valencianes com DACSA i grans plataformes d'entreteniment com el canal SYFY. Tot açò "acompanyat d'una zona de restauració amb foodtrucks que faran que el visitant visca una experiència completa", auguren.

El certamen aposta en la seua primera edició per un ampli ventall de continguts relacionats amb el còmic, la il·lustració, l'animació, sèries de tv, cinema i, en general, tot el relacionat amb la cultura pop.

En l'escenari principal varis dels convidats dibuixaran en directe. Hi haurà panells tan interessants com el dedicat a les "Españolas en el comic USA", amb Carmen Carnero i Natacha Bustos; "Black Panther i otras historias", amb Chris Sprouse i Brian Stelfreeze, i "Es la hora de Wonder Woman, es la hora de las MUJERES Maravilla!", amb Gail Simone i Yanick Paquette.

La ciència ficció estarà molt present durant tot el cap de setmana, ja que es projectaran curtmetratges de directors molt reconeguts dins del panorama nacional. També comptarem amb curtmetratges d'animació realitzats per grans professionals del sector audiovisual.

En l'àrea d'exposicions el visitant podrà veure en primer plànol grans obres com "Ex.II Exiliados Ilustrados" per IVAJ, "El día 3" (Astiberri) de Cristina Durán per Pepita Lumier i "Estamos todas bien", amb originals d'Ana Penyas per FNAC, entre moltes altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento