Comunitat Valenciana

Economia destaca que la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ocupació ha generat aquest trimestre

  • El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades corresponents al quart trimestre de l'Enquesta de Població Activa (EPA), segons que reflecteixen que l'ocupació s'ha incrementat a la Comunitat Valenciana un 1,1%, la qual cosa implica 21.800 ocupats més. Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ocupació ha generat aquest trimestre (21.800 ocupats més) i la segona on més s'ha reduït l'atur (17.200 persones menys).

"Són dades francament positives que continuen consolidant la recuperació econòmica en la nostra Comunitat", ha assenyalat en un comunicat, en el qual ha ressaltat aquesta "bona evolució" a pesar que s'ha comptant "amb les pitjors condicions de finançament per part de l'Estat, tal com hem denunciat".

Així, ha indicat que la inversió del Govern per aturat per a polítiques actives d'ocupació a la Comunitat Valenciana és "87 euros inferior a la mitjana de l'Estat". El responsable del Servef ha avançat que el repte d'enguany per al Govern Valencià és "consolidar eixos llocs i la creació d'ocupació a la Comunitat Valenciana".

En aquesta línia, ha avançat que el Servef ja està dissenyant mesures per a "incentivar" la qualitat de l'ocupació com, per exemple, en el sector de l'hoteleria, on aquesta mateixa setmana s'han anunciat ajudes per a incentivar la conversió de contractes temporals de temps parcial en contractes indefinits.

L'EPA del quart trimestre de 2017 mostra a la Comunitat Valenciana un increment de 4.700 persones actives (+0,2%). L'ocupació augmenta un 1,1%, equivalent a 21.800 ocupats més (4.700 homes i 17.100 dones més). En l'últim any augmenta en un 3,1%, amb 62.000 empleats més.

La Generalitat destaca especialment, el "fort impuls" de la creació d'ocupació en la indústria amb 38.300 nous ocupats pel que fa a l'any passat. La indústria és el sector on més ha crescut l'ocupació, concentrat més de la mitat de tota la creació de treball a la Comunitat. A més, en 2017, ha sigut la segona comunitat amb major creació d'ocupació en la indústria per darrere de Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento