La central sindical ha apuntat en un comunicat que eixa dada, que es tradueix en un descens del 12,28% de l'atur, "ha de servir d'incitament per a crear més treball i disminuir la precarietat laboral". CSIF ha destacat el fet que la Comunitat Valenciana siga la tercera autonomia en la qual més ha baixat l'atur a Espanya després d'Andalusia i Catalunya.

No obstant açò, ha recalcat que encara 410.000 persones es troben en desocupació en l'àmbit autonòmic i que la taxa de 16,67% d'atur que pateix la Comunitat Valenciana està "molt allunyada de la situació de benestar necessària".

CSIF reclama centrar les actuacions públiques "en la major creació d'ocupació, amb, per exemple, ofertes públiques que permeten cobrir totes les vacants acumulades des de 2010". També exigeix accions encaminades "a millorar la situació de precarietat de molts treballadors del sector serveis, un dels quals promouen aquesta creació de llocs de treball".

La central sindical urgeix a adoptar mesures que "acceleren" l'increment del poder adquisitiu dels treballadors, "la qual cosa permetria al seu torn donar un major impuls a l'economia i crear més ocupació i benestar". Sobre aquest tema ha recordat "la congelació de salaris i les retallades constants que han patit els empleats públics" i exigeix una "actualització" dels seus emoluments.

Consulta aquí más noticias de València.