Comunitat Valenciana

Camps nega el finançament il·legal del PP valencià i haver donat ordres per a açò

  • El "número dos" de l’expresident ha confessat que Camps i Cotino van encarregar finançar amb diners negres les campanyes electorals de 2007 i 2008.
  • Camps ha insistit en diverses ocasions en què "el dret a la defensa no dóna dret a l'ofensa", en al·lusió a la declaració d'aquest dimecres de Costa.
  • Ha dit que quan es van publicar les primeres informacions sobre la branca valenciana de Gürtel els seus col·laboradors ho van negar tot "documentalment".
El expresident de la Generalitat Francisco Camps a su salida del Consell Juridic Consultiu.
El expresident de la Generalitat Francisco Camps a su salida del Consell Juridic Consultiu.
Kai Foersterling / EFE
El expresident de la Generalitat Francisco Camps a su salida del Consell Juridic Consultiu.

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha negat aquest dimecres "rotundament" que hi haja hagut finançament il·legal en el PP valencià que ell va presidir, així com haver donat ordres en aqueix sentit.

Camps ha reconegut que és "dolorosíssim" veure als qui van ser els seus col·laboradors en el banc dels acusats, com el seu "número dos" en el partit Ricardo Costa, que aquest dimecres ha confessat que l’expresident i Juan Cotino van encarregar finançar amb diners negres procedents d'empresaris les campanyes electorals de 2007 i 2008.

En declaracions als mitjans a les portes del Consell Jurídic Consultiu del que és membre com expresident, Camps ha insistit en diverses ocasions en què "el dret a la defensa no dóna dret a l'ofensa", en al·lusió a la declaració d'aquest dimecres de Costa, i ha dit que li sembla "inexplicable" que ara se li esmente durant el judici.

"Mai he donat cap ordre"

"Sense fets concrets, perquè no n'hi ha, perquè mai he donat cap ordre perquè es cometera cap il·legalitat", ha assenyalat per a reconèixer a continuació estar "seré, però enfadat" i negar "absolutament" els fets que se li atribueixen des de divendres passat, primer pels líders de la trama Francisco Correa i Álvaro Pérez, el Bigotes, i aquest dimecres per Ricardo Costa.

També ha dit que quan es van publicar les primeres informacions sobre la branca valenciana del cas Gürtel, en 2009, els seus col·laboradors li ho van negar tot "documentalment", i ha anunciat que seguirà com a membre del Consell Jurídic Consultiu i com a militant del PP, encara que siga sense carnet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento