La jutgessa de Valmor manté a Camps com investigat i rebutja les seues peticions
La jutgessa de Valmor manté a Camps com investigat i rebutja les seues peticions EUROPA PRESS

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha rebutjat el recurs interposat per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra la seua citació perquè declare com investigat en la causa que se segueix per suposades irregularitats enl'organització del Gran Premi de Fórmula 1 que es va celebrar en la capital del Turia.

En la seua interlocutòria, notificada a les parts, la jutgessa recorda que tant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) com l'Audiència de València "han considerat l'existència d'indicis per a continuar amb la investigació" -Camps està investigat pels suposats delictes de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa- i assenyala que "una de les principals diligències de prova de la investigació penal és la declaració dels investigats, inevitable en aquest cas", explica l'alt tribunal valencià.

"Es tracta d'una diligència necessària i encara que perjudicial per a la part recurrent, segons la seua opinió, no ho és per a la investigació de la causa", argumenta la instructora. Igualment, rebutja la indefensió denunciada per Camps en els seus escrits, ja que està representat per un advocat i intervé activament en totes les diligències que es practiquen.

Referent a açò assenyala que "no cal parlar d'indefensió doncs en tot moment eixa part ha estat personada en forma en el procediment amb advocat i procurador, ha tingut coneixement de les actuacions, de les decisions i resolucions del Jutjat i ha pogut recórrer-les en el moment que ha considerat i és més, ha participat activament estant present en les diligències de prova i preguntant el que ha considerat així com fent al·legacions oportunes".

Rebutja que els mitjans presencien la declaració

La jutgessa tampoc accedeix a la petició de l'expresident de la Generalitat Valenciana perquè la seua declaració en fase d'instrucció siga presenciada pels mitjans de comunicació.

A tal pretensió, no permesa per la Llei d'Enjudiciament Criminal, s'havien oposat el fiscal i l'advocat de l'expilot Jorge Martínez Aspar, també investigat en la causa al costat de l'exconsellera de Turisme, Cultura i Esport, Dolores Johnson.

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 també rebutja el recurs de Camps contra la decisió de dividir la causa en peces separades perquè el recurs s'ha interposat fora de termini i, a més, la jurisprudència citada pel lletrat de l'expresident "no es considera aplicable al cas d'actuacions".

Consulta aquí más noticias de València.