Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís, Podem i Cs demanen a Camps que deixe el CJC i el PP diu que és "una decisió personal"

  • VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)
Francisco Camps
Francisco Camps
EUROPA PRESS
Francisco Camps

Representants dels grups parlamentaris PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han reclamat a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps que abandone el Consell Jurídic Consultiu (CJC), del que forma part en qualitat d'expresident, després de la declaració de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa, mentre el PP ha indicat que si dimiteix o no és "una decisió personal".

Així ho han indicat en declaracions als mitjans en els passadissos de les Corts Valencianes després de la declaració de Costa, que ha afirmat en el juí pel presumpte finançament il·legal del partit que va ser Camps el que va decidir contractar amb l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya de l'eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008.

Precisament, Compromís ha presentat una proposició no de llei, que ha sigut firmada per tots els grups a l'efecte de tramitació, en la qual es demana la dimissió de Camps com a membre del CJC i reformar la llei que regula l'Estatut d'expresidents. El PP ha presentat una esmena, encara que pel tipus d'iniciativa els lletrats de la cambra hauran de decidir si es pot incorporar al text.

El portaveu de la coalició, Fran Ferri, ha explicat que és "una vergonya democràtica" que Camps continue assessorant al Consell des del CJC i ha lamentat que l'esmena del PP al seu text "es carrega tota eixa part" en la qual es demana la dimissió, per la qual cosa en cas que siga debatuda, no l'acceptaran. "Els demane que siguen valents i se sumen", ha dit, per a explicar que aquesta iniciativa no té vinculació jurídica i es tracta d'un gest reprovatori de la Cambra.

EL PP VOL "ARRIBAR AL FONS"

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PPCV, Eva Ortiz, ha explicat que la seua esmena demana instar el Consell a modificar les lleis de creació del CJC i de l'Estatut d'expresidents. "Fem-ho, volem arribar al fons? Eixa és la proposta del PP amb tota la tranquil·litat del món, sense complex, sense por. Hi ha grups als quals no els agrada, per què no?", ha preguntat.

Així mateix, ha explicat que abans de firmar la tramitació de la iniciativa de Compromís han acordat introduir l'esmena en el debat, ja que "el poder o no de ficar-la és qüestió de l'acord de tots els grups", i si els acords no es compleixen prendran una decisió. No ha volgut desvetlar qual serà el sentit del vot en aquesta qüestió, però ha indicat que "no s'atreveixen" a acceptar la reforma que plantegen els 'populars' perquè "en un any i mig Puig va a ser expresident".

Ortiz ha assenyalat que Camps "no ocupa cap lloc que tinga a veure amb el PP" i, per tant, si dimiteix o no "és una decisió personal". "No tinc res que dir sobre si ha d'abandonar el CJC, no està sota la responsabilitat del PP", instant a preguntar a la presidenta d'aquest òrgan el seu paréixer.

"HA D'EIXIR ESCOPETEJAT"

Per la seua banda, el síndic socialista, Manolo Mata, ha asseverat que Camps "ha d'eixir escopetejat" del CJC perquè és un "Molt Miserable" segons les últimes revelacions però també ha demanat no realitzar una "presumpció de 'choricismo' de tota la classe política" i "no demonitzar a tots els presidents".

"Que no se'ns vaja a tots la pinça", ha incidit, recordant que els expresidents tenen una consideració "pel que han sigut" i davant el règim estricte d'incompatibilitats al que estan sotmesos, per la qual cosa la llei de l'Estatut d'expresidents "és millorable segur" però amb criteris "raonables".

APORTAR EXPERIÈNCIA EN EL CES

Precisament, Podem ha presentat una nova proposta per a modificar aquesta llei en la qual, entre altres qüestions, plantegen que "no té justificació l'oficina d'expresidents" i que la seua eixida no siga al CJC, sinó al Comité Econòmic i Social (CES) perquè puguen "seguir aportant la seua experiència", sense retribució, a més de que les Corts disposen de mecanismes de revocació de càrrecs de representació institucional condemnats per sentència ferma, ha explicat la seua portaveu adjunta, Fabiola Meco, que ha recordat que Camps té pendent una causa per Valmor.

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha incidit que Camps representa "un perfil del tot indigne per a treballar des de qualsevol institució relacionada amb la Comunitat Valenciana" i "és tant el dany que ha fet que no pot quedar-se ni un minut més en el CJC".

"És responsable de tot el que ha passat ací, és indigne, la dona del César no només ha de ser digna, sinó paréixer-ho", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento