Comunitat Valenciana

Oltra: "Ara a vore quant tardem a saber que també Rajoy movia els fils a nivell d'Espanya"

  • VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre la declaració de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa en el juí pel cas Gürtel i ha instat a "destapar" que el president del Govern central, Mariano Rajoy, "movia els fils a nivell d'Espanya", igual que Francisco Camps ho feia a la Comunitat Valenciana. "Ara a vore quant tardem a saber que també Rajoy movia els fils a nivell d'Espanya", ha dit.

Oltra ha fet aquestes declaracions en ser preguntada per la declaració de Ricardo Costa, que ha apuntat que Francisco Camps va ser el que va decidir contractar amb l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya de l'eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008.

D'aquesta forma, segons Oltra, podien "acudir a les eleccions amb un avantatge sobre els altres partits que sí complim la llei" i el PPCV "a través d'aquest finançament es va perpetuar en el poder molt més temps del que hauria d'haver estat". Segons el parer de la vicepresidenta, "haguera estat bé" que Costa haguera fet aquestes manifestacions en la fase d'instrucció perquè "totes les persones que hagueren d'estar imputades en aquest cas l'estigueren", encara que ha afegit que "mai és tard si el penediment és bo".

En aquesta línia, ha considerat que Costa "ha dit alguna cosa que tots sabíem, i és que Camps estava al capdavant" de l'organització del presumpte finançament il·legal del PPCV. En tot cas, ha recalcat que li agradaria que aquestes qüestions s'aclariren "ara" i "no d'ací a tres o quatre anys". "Està bé que es penedisquen, que demanen perdó, però ara han de pagar davant la societat el mal que ens van fer perquè quan la corrupció s'instal·la, és com si ens entraren a robar a la nostra casa", ha lamentat, per a subratllar que eixos diners "havia de ser per a col·legis, dependència, hospitals" i no per a finançar il·legalment al PPCV.

"CADIRES PAGADES AMB DINERS BRUTS"

"Amb diner negre que es pagava des de les arques públiques finançaven les seues campanyes electorals, el seu partit i els seus capritxos, i eixos congressos que costaven més de mig milió d'euros i en el qual es va proclamar a Rajoy candidat a president del Govern", ha dit, per a afegir que Rajoy "se senta en cadires pagades per diners bruts de la Gürtel en la reforma de Gènova". Per açò, considera que "no pot ser president del Govern" i s'ha preguntat què passaria si açò ocorreguera a França, Alemanya, Itàlia o el Regne Unit. "Açò no pot passar perquè és una vergonya nacional", ha insistit.

"DIMITIR PER VERGONYA"

La vicepresidenta també s'ha referit a la presència de Camps en el Consell Jurídic Consultiu (CJC), del que pareix que "voluntàriament no va a dimitir", alguna cosa que hauria de fer per "vergonya i decència" davant les declaracions de Costa i dels empresaris que asseguren que van finançar al PP il·legalment.

Per açò, Oltra espera que les institucions es "blinden enfront d'aquests comportaments indecents", ja que Camps "no pot estar en un òrgan la funció del qual és assessorar en la legalitat al Govern valencià" perquè "una persona que té tantes sospites sobre la legalitat quan ell estava al capdavant del govern no crec que que siga ningú per a donar-nos lliçons sobre la legalitat de l'actual govern".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento