Puig assegura que Rajoy està "convençut de la necessitat d'aconseguir un acord sobre el nou model de finançament"
Puig assegura que Rajoy està "convençut de la necessitat d'aconseguir un acord sobre el nou model de finançament" GENERALITAT

"Amb claredat i de manera educada", ha definit la conversa amb Rajoy, encara que ha sostingut que és la continuació d'un diàleg que es vé produint "en els últims anys, i molt especialment en l'últim any".

A preguntes dels mitjans a Benidorm, on Puig ha assistit a una reunió amb membres del consell d'administració de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), ha recordat que la Conferència de Presidents va fixar 2017 com l'any de l'acord per a un nou model de finançament.

"I això no s'ha complit i el president sap perfectament que és molt negatiu per a la Comunitat Valenciana, que té un problema d'infrafinançament greu, i per a la credibilitat de les institucions i de Conferència de Presidents", ha raonat.

Sobre la conversa amb Rajoy, Ximo Puig ha dit que li va garantir la "major voluntat" perquè hi haja una "resolució el més prompte possible". Ha insistit que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha de fer la seua proposta "després que hàgem fet les nostres".

En aquest punt, el president ha assegurat que la proposta valenciana és "rigorosa" i que "beneficia" el conjunt dels espanyols, de manera que es garanteix la "singularitat dels territoris i la igualtat dels ciutadans, que ara no es dóna".

Consulta aquí más noticias de Alacant.