Comunitat Valenciana

El jutge cita a declarar la regidora Beatriz Simón (PP) pel presumpte finançament il·legal del PP

  • El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa, ha citat a declarar en qualitat d'investigada la regidora del grup municipal 'popular' Beatriz Simón en la peça de Taula, relativa al suposat finançament irregular a través de l'empresa Laterne Product Council (LPC) de les campanyes del PP valencià de 2007, 2011 i 2015.
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón
EUROPA PRESS
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón

Així consta en una providència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el magistrat cita el dia 29 de gener, a les 11 hores, a Simón en relació al seu càrrec de presidenta de la Fundació per a la Innovació Urbana i Economia del Coneixement (Fivec) l'any 2008.

Beatriz Simón, també exregidor de Joventut, està investigada en aquesta causa d'Imelsa al costat del mig centenar de càrrecs del PP municipal per les presumptes donacions de 1.000 euros amb tornada de dos bitllets de 500 euros en B per a pagar campanyes electorals dels 'populars'. És a dir, un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

En relació amb aquestes presumptes il·legalitats, Simón va declarar en el jutjat, tal com va sostindre davant la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que va participar en les aportacions de 1.000 euros al partit però ningú els hi va retornar.

Per al mateix dia que Simón -suspesa de militància-, el jutge ha citat a declarar el representant o representants legals de la societat Demini durant l'any 2007. Reclama que s'esbrine qui són aquestes persones a través de la base de dades del Registre Mercantil.

D'altra banda, en la mateixa resolució, el magistrat sol·licita a dos persones que entreguen en el jutjat, "al més prompte possible", la documentació corresponent a la facturació de Tossalet Produccions amb l'empresa Trasgos relativa a la campanya electoral de l'any 2011 i que "es van negar a entregar als agents de la UCO", segons arreplega en el seu últim informe amb prevenció de desobediència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento