La MICE projectarà 400 pel·lícules en 19 seus i espera reunir 30.000 participants
La MICE projectarà 400 pel·lícules en 19 seus i espera reunir 30.000 participants GVA

La sisena edició de la MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu), que se celebrarà a la Comunitat Valenciana del 10 al 24 de febrer, projectarà un total de 400 pel·lícules, entre curtmetratges i llargmetratges, ampliarà les seus a 19 i es preveu una assistència de 30.000 persones, 13.000 espectadors més que l'any anterior.

Així ho ha explicat el seu director, Josep Arbiol, acompanyat pel conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en la roda de premsa de presentació de la MICE, un festival "consolidat i amb finalitat educativa".

La mostra persegueix l'"educació audiovisual" i aposta per un "aprenentatge actiu" en aprendre "fent cinema", sosté Arbiol. El conseller, per la seua banda, ha ressaltat que la MICE és la "principal mostra de cinema en tot el territori estatal".

El director del festival, que està promogut per l'Associació Cultural "Jordi el Mussol" amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha esmentat que aquesta edició tindrà com país convidat a la República Txeca i arribarà a 19 punts del territori valencià: Dénia, Callosa de Segura, Biar, Pedreguer, Benifaió, Sueca, Benetússer, l'Eliana, Sant Mateu, Vila-real, Aras de los Olmos, Bonrepòs i Mirambell, Sagunt i Port de Sagunt, València, Elx, Alacant, Gandia i Castelló.

Congrés Internacional de Cinema i Educació

Arbiol també ha desgranat les novetats de la sisena edició, entre les quals destaquen la creació de MICE Universitats, amb la col·laboració de la UJI; MICE Hospital, que arribarà a l'hospital Clínic i al Peset Aleixandre; MICE Inclusiva, per a afavorir i facilitar la inclusió de persones amb discapacitat; MICE Rural, una "gran aposta" per a arribar a localitats amb problemes de despoblació; o MICE Formació Permanent Adults (FPA), ja que l'educació és "el camí que es recorre al llarg de la vida".

Per açò, Arbiol ha assenyalat que no es tracta d'una mostra dirigida al públic infantil, sinó que es dirigeix a "tothom". També ha destacat la importància dels tallers formatius i el Congrés Internacional de Cinema i Educació, que tindrà lloc el 17 i 18 de febrer a Sagunt, i que "marcarà història en l'educomunicació", per la qual cosa és "imperdible", assegura Arbiol.

Consulta aquí más noticias de València.