Bioparc València comença l'any del seu desé aniversari amb el naixement d'un "rar" porc formiguer
Bioparc València comença l'any del seu desé aniversari amb el naixement d'un "rar" porc formiguer BIOPARC

Així, el dimarts a primera hora de la vesprada naixia, a la vista del públic, una cria d'aquest animal nocturn. L'any que Bioparc celebra el seu desé aniversari, aquesta "estranya" espècie ha aconseguit procrear novament i amb aquest, ja són cinc els nascuts a València, la qual cosa converteix el recinte en "l'únic centre reproductor d'Espanya i un dels més importants del món", destaquen els seus responsables en un comunicat.

Com sempre en aquests casos, apunten, la prioritat és el benestar de la cria i de la mare, per la qual cosa romandran juntes i separades de la resta del grup familiar, que ho completa el mascle i la femella nascuda en 2017. Les instal·lacions estan preparades perquè tots dos grups compten amb una conillera que els manté a una temperatura càlida i correcta humitat. I d'aquesta forma es garanteix la tranquil·litat del "nadó", especialment en els primers mesos, facilitant que mame segons la seua voluntat i mantinga un correcte desenvolupament i creixement.

En nàixer ha pesat 1,720 kg i fins que aconseguisca els 2,5kg es vigilen els paràmetres ambientals cada 6 hores i es controla que s'alimenta amb una freqüència de 2 hores. Durant aquest període cada dia, al matí i a la nit, es realitza una revisió exhaustiva de la cria, es neteja, pesa i hidrata la seua pell.

Si mama correctament, no serà necessari suplementar la dieta i si el procés és similar al de les altres cries de la seua espècie amb una adequada evolució, prompte podrem contemplar-la en el seu cau habitual, doncs aquests dies s'ha cobert la vista des del públic per a mantindre la intimitat i quietud.

Aquest "rar i poc conegut" animal africà es caracteritza per alimentar-se principalment d'insectes com a tèrmits i formigues i per la seua peculiar fisonomia amb el musell paregut al d'un porc, la seua cua similar a la del cangur, les seues enormes orelles de conill i els seus fortíssimes urpes amb les quals pot excavar amb una potència comparable a la de 3 homes utilitzant pales.

SABANA SUBTERRÀNIA

Es pot contemplar en la zona que recrea la sabana subterrània, on dormen plaentment en el seu cau durant el dia i gaudeixen de l'àmplia zona exterior en enfosquir, ja que es tracta d'un animal d'hàbits nocturns.

Enguany, Bioparc València celebra el desé aniversari i sorprèn que en tan sols 10 anys s'haja consolidat no només com un dels deu millors parcs d'animals del món sinó com un referent en conservació d'espècies amb el naixement de nombroses cries d'espècies en perill d'extinció.

Consulta aquí más noticias de València.