El preu de la vivenda en lloguer a la Comunitat Valenciana s'incrementa un 9,6% en 2017

  • S'ha situat en 6,32 euros/m2, un 22,5% per sota de la mitjana nacional, segons les dades aportades per Fotocasa.
  • El preu mitjà de la vivenda en lloguer augmenta al desembre en 31 dels 37 municipis valencians analitzats per aquesta empresa.
  • La Comunitat Valenciana és la setena autonomia més econòmica per a llogar una vivenda a Espanya.
Pis, pissos, vivenda, vivendas, alquiler, compra, hipoteca
Pis, pissos, vivenda, vivendas, alquiler, compra, hipoteca
Europa Press

El preu de la vivenda en lloguer a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat un 9,6% en 2017 i s'ha situat en 6,32 euros/m2 al mes, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Aquest valor se situa un 22,5% per sota de la mitjana nacional, que al desembre va ser de 8,15 euros/m2 al mes.

D'aquesta forma, la Comunitat Valenciana és la setena autonomia més econòmica per a llogar una vivenda a Espanya. El preu en lloguer en aquest territori va aconseguir el seu màxim històric al juny de 2007 amb un valor de 8,11 euros/m2 al mes. Des de llavors porta acumulat un descens del 22,1%.

El preu mitjà de la vivenda en lloguer augmenta al desembre en 31 dels 37 municipis valencians analitzats per Fotocasa. Els increments de preu en aquests municipis es troben entre el 169,2% registrat a Almassora (Castelló), fins al 0,3% recollit a Santa Pola, Alacant.

La directora d'Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, ha explicat que "vàries són les raons que expliquen el continu i fort encariment del preu del lloguer". La primera és que, malgrat la consolidació del finançament hipotecari i la recuperació econòmica, són molts els espanyols que no poden accedir al mercat de la compra a causa de la pèrdua de poder adquisitiu i a les majors exigències de les entitats financeres a l'hora de concedir un crèdit.

Però també -ha agregat-, l'interés dels inversors per la compra de vivenda per a posar-la en lloguer a causa de les altes rendibilitats que ofereix aquest mercat en un context de baixos tipus d'interés, el 'boom' del lloguer turístic i el canvi de mentalitat a favor d'aquesta forma de vida, espenten els preus a l'alça.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento