Comunitat Valenciana

Els grups del Botànic rebutgen ampliar el termini d'esmenes a la llei de plurilingüisme

  • Segons Fran Ferri, portaveu de Compromís, aquesta llei està en tramitació des d'octubre, per la qual cosa "hi ha hagut temps suficient" per a presentar esmenes.
  • Bonig considera que Ximo Puig "va a traure avant una llei que, si tot continua igual, acabarà en el Tribunal Constitucional".
  • "Volem posar fi a aquest caos en matèria educativa perquè hui a la Comunitat hi ha adoctrinament en les aules i es vol imposar un xantatge lingüístic", afirma.
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
Imatge d'arxiu del ple de les Corts
CORTS VALENCIANES
Imatge d'arxiu del ple de les Corts

Els grups que conformen l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han rebutjat aquest dimarts ampliar el termini de presentació d'esmenes a la proposició de llei de plurilingüisme, que es tramita en les Corts Valencianes per procediment d'urgència, com havien sol·licitat el PP i Cs. Així ho ha explicat la presidenta del PPCV i portaveu d'aquest grup en la cambra valenciana, Isabel Bonig, i la diputada de Cs Mercedes Ventura, en la roda de premsa posterior a la junta de Sindícs.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que aquesta llei està en tramitació des d'octubre, per la qual cosa considera que "hi ha hagut temps suficient" per a presentar esmenes.

Bonig ha subratllat que "el PP no es quedarà quiet davant la nova llei educativa impositiva que fuig del consens" i ha criticat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "va a traure avant una llei que, si tot continua igual, acabarà en el Tribunal Constitucional, com ha acabat el decret de xantatge lingüístic i el decret llei que van portar al setembre sense consensuar".

"Volem posar fi a aquest caos en matèria educativa perquè hui a la Comunitat Valenciana hi ha adoctrinament en les aules i es vol imposar un xantatge lingüístic a pares i professors, derogant aquells projectes que van en benefici de la millora en la qualitat de l'educació pública com el dels centres públics plurilingües amb el 80% de l'ensenyament en anglés", ha alertat.

A més, ha lamentat que la Comunitat Valenciana és actualment coneguda pel "caos educatiu", i el responsable d'aquesta situació "és Puig". En aquest sentit, ha avisat que si no s'accepten les seues al·legacions acudiran als tribunals. "Com no volen consens, no ens deixen una altra opció que acudir als tribunals si no tenen en compte les al·legacions al text. Nosaltres continuarem treballant perquè el PP és l'únic partit que ha portat la bandera de la llibertat educativa", ha reivindicat.

Ferri ha recordat que quan es va presentar aquesta proposició de llei van sol·licitar que es fera per la via d'urgència perquè és un tema "urgent" que s'ha de resoldre "abans que comencen les matriculacions escolars".

A més, ha recordat que la llei esta en tramitació en les Corts des d'octubre de l'any passat, per la qual cosa considera que "hi ha hagut temps suficient per a presentar esmenes".

Llei de taxes

D'altra banda, Isabel Bonig ha anunciat la presentació d'una proposició de llei per a eliminar l'article 9 de la llei de taxes pel qual es creava un nou impost sobre cogeneració de residus no industrials en abocadors. "El Botànic ho va aprovar i el PP va votar en contra perquè sabíem que aquest nou impost anava a generar un cost addicional a les empreses", ha dit.

Ha indicat que una setmana després el president Puig va prometre a organitzacions empresarials que se'n van a establir bonificiacions a aquest impost. "Van votar que sí a aquest impost per Podem i ara, com 'el tonto útil', ja no els fa falta", ha considerat.

Al seu juí, aquesta norma "va en detriment de les indústries", per la qual cosa ha demanat la seua derogació. "El PP està en contra de la pujada d'impostos i eliminar eixa nova taxa contribuiria a millorar la competitivitat de les empreses i les condicions laborals i salarials dels seus empleats. Menys fer-se les fotos i més gestionar", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento