Comunitat Valenciana

Oltra no creu que les Falles "cosifiquen més a les dones que altres àmbits" de la vida social

  • "A vegades em dóna la sensació que li demanem a les Falles alguna cosa que no li demanem a la resta de la societat", ha assenyalat.
  • "Hi ha molts moviments en les falles a nivell de base que estan reivindicant el paper de les dones en la festa i no com a paper decoratiu", ha incidit la consellera.
  • Posa com a exemple el premi que concedeix la seua comissió, Ángel del del Alcázar-José Maestre 'El Cid' per a "visibilitzar" a les dones d'artistes fallers.
Imatge d'arxiu d'homenatge a Maximiliado Thous
Imatge d'arxiu d'homenatge a Maximiliado Thous
JUNTA CENTRAL FALLERA (JCF)
Imatge d'arxiu d'homenatge a Maximiliado Thous

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts en ser preguntada sobre si creu que les Falles "cosifiquen a la dona" que aquestes "no són alienes a aquesta societat" i no creu que "cosifiquen més a les dones que altres àmbits" polítics, socials o esportius. "A vegades em dóna la sensació que li demanem a les Falles alguna cosa que no li demanem a la resta de la societat", ha assenyalat.

Oltra s'ha pronunciat així en el Forum Europa Tribuna Mediterrània, on ha indicat que "no es pot generalitzar" i "hi ha vegades que es produeix una cosificació de les dones, però no en les Falles, en la societat en general" i aquesta festa no és "aliena" a eixa situació general.

Ha afirmat que, en tot cas, "també en les Falles, com a integrants de la societat, es produeix un debat sobre això" i ha posat com a exemple la seua comissió (Ángel del Alcázar-José Maestre 'El Cid', de la qual ella és fallera major el present exercici), que concedeix un premi per a "visibilitzar" a les dones d'artistes fallers que treballen "al mateix nivell" que ells però a les qui la festa "tradicionalment ha invisibilitzat" al no firmar el monument.

"Hi ha molts moviments en les falles a nivell de base que estan reivindicant el paper de les dones en la festa i no com a paper decoratiu", ha incidit la consellera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento