El dirigent de la formació morada ha assenyalat que és "difícil de creure" que l'expresident de la Generalitat Valenciana i exlíder del PPCV Francisco Camps "no estiga imputat en aquesta causa, en la qual es jutja a la seua cúpula" i s'ha referit als "múltiples casos de corrupció que s'han desenvolupat sota la presidència de Francisco Camps", a qui ha tornat a reclamar que abandone el seu càrrec en el Consell Jurídic Consultiu per una qüestió de "dignitat institucional".

Estañ ha recordat que el presumpte capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha confessat que va rebre diners en B per muntar actes electorals dels populars a la Comunitat Valenciana en 2007 i 2008 i que va acceptar pagaments d'empresaris adjudicataris amb l'administració valenciana mitjançant facturació falsa per serveis inexistents. També els empresaris encausats han admès la seua participació en la trama.

Aquesta situació, ha advertit Estañ, "confirma l'acusació de finançament il·legal del PPCV" i ha retret als populars que hagen concorregut a les eleccions "dopats a canvi de favors als seus amics".

Segons Estañ, "Correa busca una reducció de pena a canvi d'informació, perquè els qui fins a ahir eren socis i amics de l'ànima en el negoci dels diners públics, hui trenquen les seues lleialtats; és un salve's qui puga que significa una descomposició del PP i de les seues xarxes" i ha recalcat que el PP de Camps "és el mateix PP de Mariano Rajoy i d'Isabel Bonig".

Estañ ha subratllat que les Corts han aprovat en aquesta legislatura, a proposta de Podem, la creació d'una comissió d'investigació sobre el finançament del PPCV en les campanyes electorals de 2007 i 2008 per a establir responsabilitats polítiques, ja que el PPCV "va rebre subvencions per a les despeses electorals i per al manteniment del grup parlamentari com a conseqüència dels resultats electorals obtinguts de forma il·lícita".

Així mateix, ha advertit que els reptes de la nova política valenciana "no són només no espoliar els diners públics i intentar recuperar el robat, sinó oferir horitzons de futur, ara que el PP està fora del govern. Aquesta és la millor forma d'assegurar-nos que no tornen".

Consulta aquí más noticias de València.