Comunitat Valenciana

L'augment del turisme fa créixer les visites a museus i monuments de València

  • Recintes de València com la Ciutat de les Ciències, l’IVAM o el Museu de Belles arts van guanyar visitants en 2017.
  • Els turistes estrangers van pujar un 15% a la Comunitat Valenciana, i l'aeroport de Manises va arribar a 6,7 milions.
  • Des de la Diputació de València afirmen que volen allunyar-se de «competències insanes» i apostar per la cooperació i el diàleg.
CACSA
CACSA
EUROPA PRESS
CACSA

Els principals museus, recintes culturals i monuments de la ciutat de València van registrar augments, alguns molt destacats, de visitants durant el passat any 2017. En alguns casos, com la Ciutat de les Arts i les Ciències o el conjunt dels museus municipals, amb xifres de dos dígits. Les bones dades d'arribades de turistes internacionals han impulsat les visites als centres culturals i als monuments més emblemàtics.

Segons les dades de la Agència Valenciana del Turisme extrets de l'enquesta Frontur de l'INE, fins a novembre van arribar més de 8,5 milions de turistes internacionals a la Comunitat Valenciana, un 15,7% més que en 2016. Les previsions indiquen que l'any es va tancar per sobre dels 9 milions de turistes estrangers, amb els britànics, nòrdics, italians i francesos com a nacionalitats més nombroses.

Uns registres que també són destacats en la ciutat de València, ja que l'aeroport de Manises va tancar l'any, per primera vegada, arribant als 6,7 milions de passatgers, un 16,3% més que en 2016. Aquestes són les xifres dels principals centres museístics, culturals i monumentals de la ciutat durant el passat any 2017.

CIUTAT ARTS I LES CIÈNCIES

El vaixell almirall cultural i científic de València va vendre durant el passat any 2,4 milions d'entrades, la qual cosa suposa un 13% més que en 2016. Per edificis, el Museu de les Ciències va pujar un 14%, fins als 681.555 visitants, el mateix increment que L’Oceanogràfic, les instal·lacions del qual van ser recorregudes per 1,4 milions de persones.

L’Hemisfèric, segons les dades de Cacsa, va vendre un 7% més d'entrades l'any passat i va ser visitat per 354.624 espectadors. A aquestes xifres cal afegir les activitats i exposicions que ofereixen els exteriors del recinte de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) va mantenir l'any passat la tendència alcista de creixement en el nombre de visitants en aconseguir els 135.748, un 10% més que en 2016. L'increment és més espectacular si es compara amb l'any 2014, quan va tancar l'exercici amb 72.794 visitants. En les tres últimes temporades ha augmentat un 80% els seus registres a través de les seues activitats i exposicions.

MUVIM 

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) va registrar 208.812, segons fonts de l'àrea de Cultura de la Diputació de València. Encara que baixa en nombre de visitants respecte a 2016, l'augment des de 2015 és considerable i ara, segons aquestes mateixes fonts, es troba en una fase d’«estabilització i continuïtat del projecte».

MUSEU DE BELLES ARTS 

Va ser visitat per 139.638 persones el passat any, un 5% més que en 2016. L'exposició més visitada va ser la Col·lecció Delgado, que mostrava el quadre inèdit de Velázquez Dama de Perfil, amb més de 40.000 persones. Els mesos d'estiu van ser els de major afluència.

MUSEUS MUNICIPALS 

El Museu Històric segueix sent el més visitat, amb 103.579 persones en 2017. L’Almoina va registrar 79.872 visites, prop d'un 17% més que l'any anterior. També han incrementat en l'últim any la xifra de visitants els museus de Ciències Naturals, l’Almodí, el Museu d'Història, la cripta de Sant Vicent, el Museu de la Ciutat, la Casa-Museu Benlliure, les Atarazanas, la Casa Museu Concha Piquer i la sala d'exposicions de Arquebisbe Mayoral.

MUSEUS FESTIUS

Van ser visitats per 193.598 persones durant el passat any 2017, un 18% més que l'any anterior, segons dades de l'Ajuntament. El Museu Faller i el del Corpus van registrar xifres rècord, amb 88.059 visitants en el primer cas (un 24% més) i 71.506 en el segon, amb un increment del 8,7%. També puja fins als 12.839 visitants el Museu de la Setmana Santa Marinera, un 26,7%.

MUSEUS DE LA DIPUTACIÓ

El Centre Cultural La Beneficència va registrar 124.807 visites als museus que alberga, el de Prehistòria i el de Etnologia. La xifra no inclou les itineràncies (activitats en municipis, visites, jaciments...) fóra de les seues instal·lacions, que en tots dos casos superen les 30.000 persones.

MONUMENTS

La Llotja continua sent el monument més visitat de la ciutat, amb 562.859 persones en 2017, un 11,84% més que l'any anterior. Les Torres de Serrans van sobrepassar per primera vegada les 200.000 visites, amb un augment del 28,36%. També pugen les Torres de Quart (un 24%, fins a aconseguir les 74.475 visites) i la Casa-Museu de Blasco Ibáñez, més d'un 30%.

Competència o col·laboració? 

La diferent titularitat dels museus (Ajuntament, Generalitat, Diputació...) ha provocat que, en ocasions, s'haja establit certa competència entre ells per captar visitants, més enllà d'una visió de conjunt de la ciutat. Des de la Corporació provincial afirmen que volen allunyar-se de «competències insanes» i apostar per la cooperació i el diàleg.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento