Comunitat Valenciana

Un corrent del Bloc demana a Puig no obrir el Palau de la Generalitat per a entregar el premi a Societat Civil Catalana

  • Bloc i País -corrent interna del Bloc, formació que al seu torn forma part de la coalició Compromís- ha qualificat d'"error monumental" el Premi Convivència que la Fundació Manuel Broseta ha concedit a Societat Civil Catalana (SCC) i que el president de la Generalitat, Ximo Puig, entregarà dilluns que ve. Així, ha sol·licitat al cap del Consell i al PSOE que "rectifiquen i retiren l'entrega d'aquest guardó en el Palau de la Generalitat".

Aquest corrent del Bloc ha qualificat, en un comunicat, d'"innecessari i malintencionat obrir el Palau de la Generalitat Valenciana per a entregar aquest guardó a una entitat amb evident vincles amb l'extrema dreta".

Sobre aquest tema, el portaveu de Bloc i País, Miquel Bononat, ha declarat: "Ens hem assabentat que la plataforma antiindependentista i espanyolista Societat Civil Catalana rebrà de mans del president de la Generalitat el Premi a la Convivència atorgat per la Fundació Manuel Broseta, la qual cosa ens sorprèn enormement, donat l'ocorregut en el passat recent a Catalunya, on hem pogut veure clarament que SCC no ha fet una altra cosa que crispar, provocar i fomentar la discòrdia en la societat catalana i, per extensió, en la de la resta de l'Estat espanyol".

En la mateixa línia, el coordinador, Vicent Fernàndez,, ha agregat: "A pesar que no estem d'acord amb que es puguen meréixer el premi, està clar que una entitat privada, encara que en participació pública puga atorgar premis lliurement a els qui vullga".

"El que no hauria de ser normal -prossegueix- és que ho faça en el palau del govern de tots i totes les valencianes i de mans del president de la Generalitat, ja que, al final, açò normalitza i democratitza a una entitat que precisament defèn l'exclusió, l'enfrontament i la imposició del nacionalisme espanyol més reaccionari, com hem pogut comprovar els últims anys".

Per tot açò, demanen a Ximo Puig i al PSPV que "rectifiquen i retiren l'entrega d'aquest premi en el Palau de la Generalitat". Així mateix, exigixen als càrrecs del Bloc i la resta de la coalició Compromís que "actuen i es posicionen clarament en aquesta polèmica, que no fa una altra cosa que fomentar la implantació i la normalització de posicionaments de l'època franquista que creiem superats en la nostra democràcia".

"ALTAVEU"

També s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, que ha lamentat que amb l'entrega del premi es facilitarà a SCC "un altaveu mediàtic i institucional perquè l'organització es posicione i explique el seu relat partidista de la situació a Catalunya".

"Societat Civil Catalana, -continuen- organització contrària al dret a decidir del poble català, naix el 2014 com a mur de contenció amb l'objectiu de frenar els anhels de llibertat que reclamava i reclama gran part de la societat catalana".

Per a aquest col·lectiu, "els valencians i valencianes patim la violència feixista de forma directa i estructural en el nostre dia a dia. Qualsevol clevill d'impunitat, legitimitat, normalitzar o, fins i tot, premiar d'aquesta violència i a les organitzacions que la generen agreujarà el problema del feixisme a el País Valencià, fent de gasolina que revive als violents i afeblisca als sectors democràtics de la societat".

D'aquesta manera, el col·lectiu demana a Ximo Puig, "com a màxima representació institucional del poble valencià, que no legitime aquesta organització opaca i antidemocràtica". "Com a demòcrates demanem a Ximo Puig que no entregue cap premi, ni reconeixement, a SCC".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento