Comunitat Valenciana

Compromís censura la "política deslleial" i el "xantatge" en l'"estratègia" del Govern central per a aprovar els PGE

  • La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, ha manifestat que Compromís considera que l'"estratègia" del Govern central per a aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2018 "torna a demostrar que la seua forma de fer política és deslleial", ja que "utilitza el xantatge com a forma de negociació política".
La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando
La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando
COMPROMÍS
La secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando

La coalició ha denunciat en un comunicat el "nou xantatge del PP a les comunitats autònomes per a forçar l'aprovació dels PGE". "Si no es prorroga l'Impost de Patrimoni, la Comunitat perdrà més de 100 milions", ha alertat Ferrando.

"A la congelació dels fons de finançament autonòmic per la falta d'acord per a aprovar els pressupostos, el Govern suma ara la no pròrroga de l'Impost de Patrimoni que suposa uns 1000 milions de recaptació destinats en les arques autonòmiques", ha criticat.

En el cas valencià, "si el Ministeri manté la seua amenaça", ha advertit que la retallada en les entregues a compte dels recursos del sistema de finançament suposa una disminució de 353 milions respecte a unes previsions de l'Estat amb les quals la Generalitat ja ha confeccionat els pressupostos del Consell.

A eixe minvament, segons ella, ara caldria restar un poc més de 140 milions en cas de no prorrogar-se l'Impost sobre el Patrimoni. En concret, el pressupost de la Generalitat per a 2018 preveu uns ingressos de 147 milions en concepte d'Impost de Patrimoni que "ara es veuen compromesos".

"UTILITZAR LA CIUTADANIA COM A MONEDA DE CANVI"

Per tot açò, la responsable d'Hisenda ha remarcat que "confeccionar uns Pressupostos és un treball que requereix consens i capacitat de diàleg". "No poden utilitzar la ciutadania com a moneda de canvi", ha destacat.

La dirigent de Compromís creu que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, "ho està deixant clar: o s'aproven els PGE o als valencians ens retallen més de 480 milions d'euros".

La Generalitat "destina la immensa majoria dels seus recursos a mantindre serveis bàsics", ha afirmat, per a reclamar "que ens explique el ministre quin col·legis i hospitals hem de tancar fins que s'aproven els pressupostos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento