Compromís "acosta postures" amb la Federació de Festejos Taurins per a  buscar una posició comuna sobre els bous
Compromís "acosta postures" amb la Federació de Festejos Taurins per a buscar una posició comuna sobre els bous AYUNTAMIENTO VILAFAMÉS

És per açò que des de Compromís defenen avançar en la implantació del segon mèdic, però "sense impedir el correcte desenvolupament de la festa i l'impacte econòmic que produeix", ha recalcat en un comunicat la diputada en les Corts Teresa Garcia.

En la reunió han participat, a més de Garcia, el president de la Federació Valenciana de Festejos Taurins, Vicent Nogueroles, i l'alcaldessa de Bètera (València) i representant en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en la Comissió de Festes, Cristina Alemany.

La trobada s'ha produït després que el PP presentara aquesta setmana una proposició de llei en la cambra en la qual demanava derogar la disposició addicional cinquena de la Llei d'Acompanyament, que estableix l'obligatorietat d'un segon mèdic en els 'bous al carrer', ja que considera que, amb aquesta obligació, els festejos taurins "van a desaparéixer" per la "impossibilitat" de les penyes de poder complir amb aquest precepte.

"Censurem l'ús partidista que el PP fa d'aquesta tradició, per a crear polèmica i per a dividir els aficionats", ha denunciat sobre aquest tema la parlamentària de Compromís.

S'ha dirigit així la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per a advertir-li que "amb la seua actitud tan radical, impedeix que els bous al carrer isquen de l'huracà de la confrontació". Per contra, per a la coalició, "s'hauria de treballar per avançar en convivència, civisme, seguretat i benestar animal".

Consulta aquí más noticias de València.