Comunitat Valenciana

Montón garanteix que "si s'esgoten" els reforços previstos per a la grip "s'augmentaran"

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha garantit aquest dijous que "si s'esgoten" les mesures previstes en el Pla de contingència per a fer front a la grip, atés que aquest hivern la pressió assistencial és "un poc major", els recursos "s'augmentaran".
Grip, refredat, constipat, constipar-se, dona tossint, tossir, tos
Grip, refredat, constipat, constipar-se, dona tossint, tossir, tos
EUROPA PRESS
Grip, refredat, constipat, constipar-se, dona tossint, tossir, tos

Montón, en roda de premsa per a fer balanç dels trasplantaments realitzats en 2017, ha assenyalat no obstant açò que en aquests moments s'estan utilitzant aquests reforços en funció de com se'n van necessitant en cada departament de salut.

Sobre aquest tema, ha recordat sobre aquest tema que la conselleria disposa d'un pla de contingència, dotat amb un 1,3 milions, per a fer front a la grip que preveu obrir, entre altres mesures 500 llits addicionals.

A més, contempla contractar 121 professionals de totes les categories si augmenta la pressió assistencial als quals cal sumar el reforç d'altres 83 professionals del Pla d'hivern.

Montón ha explicat aquest pla es va engegar el passat 15 de desembre per a "avançar-se" a l'ona epidémica ja que enguany la grip ha arribat abans que altres anys. Alacant va ser el primer a fer ús dels reforços contemplats en aquest pla ja que la grip ha entrat pel sud de la Comunitat Valenciana i a partir d'ací uns hospitals han fet ús del pla "amb anterioritat i uns altres més tard".

En qualsevol cas, ha assegurat que, atés que és "veritat" que la pressió assistencial és un poc major, si s'esgoten aquestes mesures "s'augmentaran" encara que de moment cada departament de salut va fent ús d'elles en funció les va necessitant.

No obstant açò, ha recalcat que "la millor mesura és la prevenció" ja que el 95,5% dels contagis s'ha donat entre persones que no s'hi havien vacunat. "La vacunació és una ferramenta útil de prevenció", ha recalcat.

Per açò, ha instat la població a vacunar-se, especialment als grups de risc per les complicacions que poden derivar-se de la grip, atés que la campanya acaba el 31 de gener. Així mateix, ha demanat a la població general que seguisca les recomanacions bàsiques de prevenció com llavar-se amb freqüència les mans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento