Podem exigeix a Camps que renuncie al CJC després de la confessió de Correa i demana a Bonig que deixe de defendre-li
Podem exigeix a Camps que renuncie al CJC després de la confessió de Correa i demana a Bonig que deixe de defendre-li CORTS VALENCIANES

Així mateix, ha reclamat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que "deixe de defendre" la figura de Camps "per a fer honor a eixa suposada regeneració". Segons el parer d'Estañ, la confessió de Correa "torna a confirmar que el PPCV no sap presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei".

Segons ha indicat en un comunicat, "els múltiples casos de corrupció que s'han desenvolupat sota la presidència de Camps revelen que el PPCV i la seua actuació en les institucions ha sigut pròpia d'una organització mafiosa afectada per una corrupció sistémica" i, per açò, ha indicat que "com més temps romanga el PP allunyat del poder, millor per als valencians i valencianes".

En aquesta línia, ha insistit que el PP "ha usat el sector públic per a saquejar-ho" i ha recordat que Camps va accedir al CJC, l'òrgan consultiu suprem a nivell jurídic del Consell, en qualitat de membre nat en una prerrogativa que li permet la Llei d'Expresidents, i que Podem va proposar canviar aquesta legislatura, encara que es va trobar amb el rebuig parlamentari de socialistes i 'populars'.

Per a Estañ, és "vergonyós" que Camps, "que en totes les etapes de la seua presidència ha estat esguitat per casos de corrupció, romanga en aquest organisme que precisament ha de vetlar perquè la normativa de l'administració autonòmica s'ajusta a la legalitat".

Pel que fa a la confessió de Correa, Estañ ha indicat que "confirma l'acusació de finançament il·legal del PPCV" i ha retret als 'populars' que hagen concorregut a les eleccions "dopats a canvi de favors als seus amics".

Estañ ha recordat que les Corts han aprovat en aquesta legislatura, a proposta de Podem, la creació d'una comissió d'investigació sobre el finançament del PPCV "per a poder establir les responsabilitats polítiques, ja que al llarg dels anys, aquest partit polític ha rebut subvencions per a les despeses electorals i per al manteniment del grup parlamentari com a conseqüència dels resultats electorals obtinguts".

Aquesta circumstància, ha advertit, "afecta directament aquesta Cambra, ja que la legitimitat d'eixos resultats electorals podria quedar en dubte". Estañ ha recordat que Camps també ha sigut citat com investigat per prevaricació i malversació per la jutge que instrueix el cas Valmor, per la qual cosa ha insistit que la seua pertinença en el CJC és "incomprensible".

Consulta aquí más noticias de València.