Comunitat Valenciana

CSIF reclama igualtat de tracte per a les dos llengües oficials en els centres educatius

  • El sindicat demana que cada comunitat educativa trie "lliurement en igualtat de condicions la llengua vehicular dels seus centres".
  • Està en contra de diversos articles de la llei que Les Corts Valencianes estan tramitant per a regular el plurilingüisme.
  • Critica que en un dels articles es diga que la Conselleria "promourà que els centres opten per la mínima càrrega lectiva en castellà".
Aula, Clase, Alumnos, Guardería, Escuela, Colegio, Niños
Aula, Clase, Alumnos, Guardería, Escuela, Colegio, Niños
EUROPA PRESS
Aula, Clase, Alumnos, Guardería, Escuela, Colegio, Niños

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) reclama "igualtat de tracte per a les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana", de manera que cada comunitat educativa trie "lliurement en igualtat de condicions la llengua vehicular dels seus centres". A més, planteja que puguen conviure dos línies diferents en un mateix centre.

Així ho ha assenyalat el sindicat en relació a la proposició de llei que s'està tramitant en les Corts Valencianes per a regular el plurilingüisme, davant la qual planteja diverses mesures "de millora".

En primer lloc, mostra la seua disconformitat amb l'article 12 d'aquesta proposta, "que implica que les accions preferents de Conselleria quant a professorat, materials o promoció d'activitats aniran destinades prioritàriament a centres amb més hores lectives en valencià", en considerar que el criteri per a eixes accions preferents deuria consistir "en les necessitats reals de cada centre i no en la llengua escollida".

El sindicat també discrepa de l'article 11, "que implica que Conselleria promourà que els centres opten per la mínima càrrega lectiva en castellà, un 25%" perquè fa que "cada vegada siga menys atractiva l'elecció d'hores lectives en castellà", per la qual cosa reclamen "igualtat de tracte i que cada comunitat educativa trie lliurement i en igualtat de condicions".

Formació a docents dins de l'horari lectiu

El sindicat també urgeix, com especifica l'article 27 d'aquesta proposta de llei, a Conselleria a "fer efectiva una oferta formativa per al personal docent que estiga a l'altura, en quantitat i qualitat, d'un C1 d'anglés, que és el nivell que es demanarà en un futur per a l'obtenció de la competència lingüística".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento