Comunitat Valenciana

Les Corts celebraran un ple extraordinari el 24 i 25 de gener i el PP demana que hi haja sessió de control a Puig

  • Les Corts Valencianes celebraran els dies 24 i 25 de gener un ple extraordinari en el qual el PP vol que hi haja sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè en cas contrari no hi haurà preguntes d'interés general al cap del Consell fins al 8 de febrer, quan l'última sessió va ser el 23 de novembre.

El calendari de plens per al pròxim període de sessions començarà el 7 de febrer amb un ple i acabarà el 5 de juliol. El PP ha demanat que es busque una altra data per al ple previst per al 25 d'abril, en coincidir amb el Dia de les Corts, però que no s'elimine del calendari.

La portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, ha reclamat que en el ple extraordinari hi haja sessió de control perquè "han passat moltes coses" des de l'última, el passat 23 de novembre. Sobre el contingut d'aquest ple, que s'ordenarà en la Junta de Síndics de la setmana vinent, ha manifestat que intueixen que s'inclourà "alguna cosa que té a veure amb l'educació".

Per la seua banda, el síndic socialista, Manolo Mata, ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei dirigida al Govern central en la qual demanen la transferència immediata de la liquidació del sistema de finançament corresponent a l'any 2016 (1.500 milions d'euros), mantindre les entregues a compte en les quantitats previstes al juliol de 2017 (353 milions d'euros) o establir un dèficit asimètric per a la Comunitat en compensació per l'infrafinançament.

En la iniciativa, segons ha explicat, sol·liciten a més que "s'acabe amb les excuses i amb els xantatges perquè existeixen solucions polítiques que poden aplicar-se per a pal·liar de forma provisional la situació de la Comunitat amb independència que s'aproven o no els Pressupostos Generals de l'Estat".

Mata ha denunciat "la trama que s'està articulant des de Madrid en intentar fer-nos veure que no hi ha possibilitat de complir amb certes exigències perquè no hi ha pressupostos" i ha recordat que "si tant el Govern com l'Autoritat Fiscal com els experts estan d'acord amb que la Comunitat és la pitjor finançada no té cap sentit seguir perllongant l'asfíxia econòmica cap als valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento