Valenciaport redueix el seu deute un 25% en tres anys i el situa en 393 milions d'euros
Valenciaport redueix el seu deute un 25% en tres anys i el situa en 393 milions d'euros PUERTO DE VALÈNCIA

El deute a llarg termini se situa per primera vegada en els últims anys per sota dels 400 milions d'euros, gràcies a les amortitzacions extraordinàries aprovades pel Consell d'Administració en els dos últims anys, segons ha informat l'APV en un comunicat.

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha destacat que l'esforç realitzat per a reduir el deute a llarg termini "permetrà reduir les taxes i embarcar-nos en noves inversions, imprescindibles per a la millora de la connectivitat terrestre de i entre els ports de València i Sagunt, així com actuacions en el nostre hinterland, tot açò amb la finalitat de continuar millorant la nostra competitivitat".

L'APV ha reduït el seu deute en al voltant de 130 milions d'euros en els últims tres anys: 35,8 milions d'euros en 2015; 58,2 en 2016 i 35,7 en aquest passat 2017. A diferència d'anys anteriors, en els tres últims exercicis la reducció ha sigut "més accelerada" a causa de les amortitzacions extraordinàries aprovades pel Consell d'Administració de l'APV en els dos últims anys, que han ascendit a 45 milions d'euros.

Així, en 2015, dels 35,8 milions d'euros totals amortitzats, 27,3 van correspondre a amortitzacions ordinàries i 8,5 a extraordinàries. En 2016, dels 58,2 milions d'euros amortitzats, prop de 29 milions d'euros van ser de manera ordinària i 29,3 de forma extraordinària. Pel que fa al passat any, del total amortitzat, 35,7 milions d'euros, 28,4 van correspondre a pagaments ordinaris i 7,2 a extraordinaris.

L'any 2011 es va registrar el nivell màxim d'endeutament de l'APV amb motiu de les grans inversions realitzades en el dic nord, la qual cosa va motivar que se superaren els 595 milions d'euros en crèdits a llarg termini amb entitats financeres. Des de 2012 no s'han contret nous deutes a través de préstecs a llarg termini amb entitats de crèdit.

Consulta aquí más noticias de València.