CSIF demana més reforços de personal a Picassent i el trasllat de presos conflictius a altres presons
CSIF demana més reforços de personal a Picassent i el trasllat de presos conflictius a altres presons EUROPA PRESS

La central sindical ha advertit en un comunicat del risc per als funcionaris perquè els incidents "s'estan multiplicant". L'últim d'ells va ser una plantada aquest dilluns dels presos del mòdul 28 pel tancament de l'economat "per motius de seguretat". Els reclusos no van acceptar la mesura i es van negar a retornar a les seues cel·les "fins que s'obrira en senyal de protesta, fins que finalment van tornar", segons ha assegurat CSIF.

El sindicat indica que aquest mòdul ho integren presos de segon grau "especialment conflictius", alguns procedents de primer grau. A més, ho ocupen 31 persones quan deuria haver-hi un màxim de 20. D'eixos 31, dos són primers graus.

La central sindical alerta del risc que comporta per als treballadors una insubordinació de presos perillosos i recorda que, en les últimes setmanes, "s'han produït, a més d'aquesta insubordinació, dos incendis en mòduls d'aïllament".

El sindicat ha instat Institucions Penitenciàries a l'adopció de mesures "contundents", entre elles, el reforç de personal i el trasllat de presos perillosos a presons que estiguen "millor condicionades" per a acollir-los que Picassent, que acumula "deficiències" en les seues instal·lacions.

Consulta aquí más noticias de València.