Comunitat Valenciana

València potencia la Cavalcada amb 10.000 quilos de caramels i una desfilada més llarga

  • La Cavalcada de Reis començarà enguany en el carrer Navarro Reverter i tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja. 
  • L'itinerari serà de 2 quilòmetres, 200 metres més que en l'edició de 2017. 
  • El pressupost s'ha incrementat en 20.000 euros, fins a arribar als 190.000. 
  • Finalitzarà en la plaça de l'Ajuntament, on els mags pujaran a la balconada consistorial i es dispararà un espectacle piromusical.
El concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset (izquierda), ha presentado este martes los detalles del desfile.
El concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset (izquierda), ha presentado este martes los detalles del desfile.
20MINUTOS.ES
El concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset (izquierda), ha presentado este martes los detalles del desfile.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha avançat que la Cavalcada de Reis comptarà enguany amb 40 carrosses i estructures escèniques, deu més que el passat, es llançaran 10.000 quilos de caramels sense gluten i el pressupost s'ha incrementat en 20.000 euros pel que fa a 2017 fins a arribar als 190.000 euros.

En una roda de premsa, l'edil ha destacat la "importància" d'anar augmentant any a any la "aposta pressupostària" per aquesta celebració, ja que València mereix una cavalcada "a l'altura de la tercera ciutat d'Espanya". Així, ha subratllat la intenció de "dignificar i potenciar" la desfilada per a oferir-li a la ciutat una mostra "digna" de la cultura festiva valenciana.

El regidor també ha anunciat que la Cavalcada, que com a novetat començarà en el carrer Navarro Reverter i tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja, serà temàtica, sobretot en la part dels col·laboradors, per a evitar que es convertisca en una "cavalcada publicitària". El tema triat és l'alimentació, per la qual cosa la decoració de disfresses i carrosses haurà d'anar dins d'aqueixa temàtica.

Fuset ha garantit que serà un espectacle "amé, entretingut i audiovisual", que incrementarà el "patrimoni festiu" de la ciutat. Per açò, ha reiterat l'aposta del Consistori per l'animació, ja que la desfilada comptarà amb vuit formacions musicals i deu companyies de teatre i animació, "en la seua majoria valencianes". 

L'edil també ha confirmat la renovació del conveni amb diferents empreses col·laboradores, "ara com ara set", que participaran en la Cavalcada amb un pagament de 1.200 euros al Consistori, que anirà "directament" a les companyies d'animació que també tindran presència en la desfilada.

Fuset ha justificat aquesta decisió en què no volen "tancar la porta" a la implicació de les empreses, sempre que "contribuïsquen" a l'espectacle i ho facen de manera "transparent".

Fuset ha detallat que la Cavalcada arribarà a la plaça de l'Ajuntament aproximadament a les 19.00 hores i en aqueix moment els Reis Mags pujaran a la balconada del Consistori, la façana del qual tindrà una il·luminació i decoració "espectacular", i dedicaran unes paraules als allí presents.

Per a finalitzar, es dispararà un "piromusical", element festiu "fonamental" per als valencians, de la Pirotècnia Penya Roja juntament amb la Banda Municipal de València.

"200 metres més de Cavalcada"

Quant a les novetats d'enguany respecte a altres anteriors, Fuset ha explicat que l'itinerari serà de 2 quilòmetres, 200 metres més que el passat any, per a "evitar la rasant del pont de la Peineta" i que hi haja una "millor desfilada" per a les carrosses.

També destaca la presència nova del patge Miquel i de la missatgera Caterina. El patge donarà la benvinguda a Les seues Majestats els Reis d'Orient en el port de València, mentre que Caterina arreplegarà les cartes de la Bústia Real, on els xiquets han dipositat les seues peticions i que ha anat recorrent els barris de la ciutat.

Dues pantalles LED de grans dimensions

L'edil també ha confirmat que s'instal·laran dues pantalles led "de grans dimensions" en les proximitats de l'Ajuntament perquè el públic "veja els detalls" de la cavalcada. De la mateixa manera, ha anunciat que aquest senyal pot ser aprofitada pels mitjans de comunicació.

Així mateix, el productor de la companyia de teatre La FAM, Sergi Heredia, ha desgranat les 12 seccions que compondran la Cavalcada, entre les quals es troben l'obertura, els col·laboradors i convidats, la secció d’Herodes, la històrica, de l'Estel d'Orient, dels astrònoms reals, la missatgera Caterina, la carboneria real, la dels tres Reis Mags i una altra secció al·legòrica de fantasia de joguets.

La Cavalcada en TVE

Fuset ha instat a TVE a incorporar de manera "digna" la Cavalcada de Reyes de la "tercera ciutat d'Espanya" en la cobertura que la cadena nacional fa de les diferents cavalcades en el conjunt de l'Estat. Així, l'edil ha insistit en la possibilitat que ofereixen als mitjans de comunicació per a aprofitar el senyal audiovisual per a oferir la Cavalcada de València en les seues pàgines web o en les seues televisions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento