Comunitat Valenciana

Malilla compta des d'aquest dijous amb un "pulmó verd" de 70.000 metres

  • L'espai compta amb 86 horts urbans, 27.000 metres de zones verdes, un parc infantil i zones de jocs.
  • També han sigut restaurades tres alqueries històriques, entre altres equipaments.
  • "Este barri, d'una vegada per sempre, tindrà un pulmó, que ho necessitava perquè no tenia cap", assenyala Ribó.
Malilla compta des d'aquest dijous amb un "pulmó verd" de 70.000 metres, horts urbans i parc infantil
Malilla compta des d'aquest dijous amb un "pulmó verd" de 70.000 metres, horts urbans i parc infantil
Ajuntament de València
Malilla compta des d'aquest dijous amb un "pulmó verd" de 70.000 metres, horts urbans i parc infantil

El barri de Malilla de València compta des d'aquest dijous amb un nou "pulmó verd". Un parc de 70.000 metres quadrats, amb 86 horts urbans, 27.000 metres de zones verdes, un parc infantil i zones de jocs i tres alqueries històriques que han sigut restaurades, entre altres equipaments.

Així ho ha explicat aquest dijous l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha realitzat una visita a este parc acompanyat de la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, on ha recordat que l'obertura d'aquest parc estava "programada per a l'any 2000" i ara, en 2017, "este barri, d'una vegada per sempre, tindrà un pulmó, que ho necessitava perquè no tenia cap".

Aquest nou parc comptarà amb una superfície de 70.000 metres quadrats; 86 horts urbans, amb més de 12.000 metres; 27.000 metres de zones verdes; 2.677 metres d'horts de fruiters; un parc infantil; una àrea de 9.180 metres destinada a la construcció d'una instal·lació esportiva; una zona de jocs; un espai per a l'esplai caní; tres safaretjos per al reg a manta, i tres alqueries històriques restaurades. Tot açò amb un cost per al consistori de 3.300.000 euros.

L'alcalde ha ressaltat la voluntat del consistori de "treballar amb espècies autòctones" en aquests jardins, com és el cas del Llentiscle, "típic de la Calderona". "Hem respectat els arbres que hi havia i que siguen boscos que a poc a poc se'n vagen desenvolupant d'una forma natural. No volem anar al jardí model francés, tot perfectament podat, sinó a una imatge més semblant a un bosc natural", ha puntualitzat.

A més, ha explicat que de les tres alqueries rehabilitades, la primera d'elles es destinarà a ús intern i de manteniment, una altra per a activitats didàctiques i per a desenvolupar els horts urbans i l'última es dedicarà a serveis i se situarà "una futura cafeteria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento