Comunitat Valenciana

El TSJCV denega la llibertat provisional a Correa, condemnat a 13 anys de presó per adjudicacions en Fitur

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha denegat la llibertat provisional a Francisco Correa, considerat un dels capitosts de la trama Gürtel, que hi havia sol·licitant al·legant intenció de col·laborar amb la justícia, voluntat d'alliberar fons a Suïssa i raons humanitàries.
Francisco Correa en una imatge d'arxiu
Francisco Correa en una imatge d'arxiu
POOL
Francisco Correa en una imatge d'arxiu

No obstant això, l'alt tribunal valencià rebutja la petició de Correa -que està condemnat a 13 anys de presó per la peça corresponent a les adjudicacions irregulars en la fira Fitur- en considerar que "subsisteixen les raons per les quals es va decretar la presó provisional de l'acusat i no procedeix, ara per ara, modificar la seua situació personal".

En una interlocutòria distribuïda hui, la Sala civil i Penal raona que el suposat canvi de circumstàncies esgrimit per la defensa del capitost de la Gürtel "no és tal, atés que en general es tracta d'una reiteració dels arguments que ja van ser exposats i estudiats a l'hora de decretar la presó provisional".

En concret, la sala diu ignorar l'abast del suposat afany per col·laborar amb l'administració de justícia en altres causes. "Però sí hem pogut apreciar que en la present causa no ha demostrat tal interés", afegeixen.

Sobre l'oferiment d'alliberar uns fons intervingutsa Suïssa, recorda el TSJ que es tracta d'uns fons que ja estaven intervinguts per algun tribunal "i molt no s'ha hagut de facilitar el seu traspàs al nostre territori nacional quan encara no obren ingressats en compte de cap consignació, i per descomptat cap transcendència han tingut per a assegurar efectivament el compliment de les responsabilitats pecuniàries declarades en aquesta causa".

TEMPS A LA PRESÓ

Correa al·ludeix també al temps que ha estat a la presó, referint-se a un lapse de quatre anys i sis mesos. El tribunal valencià contesta que allò que li consta és que va ingressar per esta concreta causa arran de la interlocutòria del 14 de febrer passat, és a dir fa menys d'un any, encara que sí ha estat a la presó provisional com a resultat de l'eventual responsabilitat que puga ser-li declarada en una altra de les "moltes causes" que se segueixen contra ell, sembla que la seguida davant el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de Madrid.

Finalment, Francisco Correa esgrimia raons humanitàries derivades de certs patiments del seu germà, que també rebutja el TSJ perquè eixe "argument que ha sigut igualment al·legat amb anterioritat, i açò no ha impedit que complisca les obligacions que se li han imposat, ni ha imposat que se li dispense fins ara un tractament especial per tal motiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento