Comunitat Valenciana

Un detingut en el desallotjament d'okupes de la Casa dels Pallassos del Cabanyal després d'un incendi

  • Agents de la Policia Local de València han desallotjat aquest dimecres la coneguda com a Casa dels Pallassos del Cabanyal, en la qual residia un grup d'okupes, i han detingut a una d'aquestes persones, després de declarar-se un incendi en l'immoble i que els bombers, després de sufocar-ho, hagen conclòs que l'espai no presenta les condicions necessàries per a ser habitat.
Imatge de l'incendi en un immoble del Cabanyal
Imatge de l'incendi en un immoble del Cabanyal
ASOCIACIÓN VECINOS CABANYAL TWITTER
Imatge de l'incendi en un immoble del Cabanyal

Els fets s'han produït entorn de les 11.30 hores del matí, quan s'ha declarat un incendi en el número 170 de la calle Pare Lluís Navarro, una vivenda de titularitat municipal. Els bombers han desallotjat les persones que okupen l'immoble per a extingir l'incendi, segons ha informat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

Aquests efectius, una vegada sufocat el foc, han comprovat que la casa no compta amb les condicions de seguretat perquè el grup poguera tornar a entrar i, per tant, s'ha procedit a tapiar les portes i finestres de la vivenda.

Una de les persones que ocupaven de forma il·legal aquesta vivenda "volia entrar de manera insistent", per la qual cosa la Policia Local ha hagut d'intervenir. Davant els intents de l'okupa d'accedir a l'immoble, els agents finalment ho han detingut.

La Casa dels Pallassos roman tapiada i es mantindrà la vigilància policial en el carrer durant tot el dia, per a previndre nous altercats.

UNA DENÚNCIA PENDENT I PROBLEMES DE CONVIVÈNCIA

Així mateix, Menguzzato ha recalcat que l'immoble és una vivenda de titularitat municipal que l'Ajuntament volia recuperar i sobre la qual el consistori té una denúncia pendent de juí.

A més, els okupes que s'havien instal·lat en el domicili durant els últims mesos, a diferència de les persones que anteriorment estaven residint de forma irregular en l'immoble, havien generat conflictes "importants" de convivència en el barri, segons les mateixes fonts.

VEÏNS DEMANEN INVERSIONS

Per la seua banda, des de l'Associació de veïns i veïnes Cabanyal-Canyamelar han penjat un missatge en xarxes socials en el qual es fan ressò d'aquest incendi -"altre més", puntualitzen- en el Cabanyal, "feliçment sense víctimes".

Afigen que és "la mateixa casa de titularitat pública que ja va tindre un incendi fa un any" pel que recalquen que continuen sol·licitant de l'Ajuntament "un pla d'inversions per a les vivendes de titularitat pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento