Comunitat Valenciana

Soler respon Montoro que no hi haurà ajustos en els comptes de 2017 ja que "és impossible" reduir les despeses enguany

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat aquest dimecres, en relació a la petició que el Govern Central ha enviat a la Generalitat Valenciana perquè adopte mesures abans del tancament d'aquest exercici pel "eventual risc de desviació de la regla de despesa" ja que "és impossible" i que "enguany no hi ha res que fer".
Reunió Generalitat-Ascer. Puig, Soler, Àlvaro i Illueca
Reunió Generalitat-Ascer. Puig, Soler, Àlvaro i Illueca
GVA
Reunió Generalitat-Ascer. Puig, Soler, Àlvaro i Illueca

Soler ha fet aquestes declaracions a Castelló en ser preguntat per la premsa, després de la reunió que ha mantingut amb el president de l'Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (Ascer), Isidro Zarzoso.

A la trobada també ha acudit el president del Consell, Ximo Puig, qui ha dit que en aquests moments "no es poden fer més retallades" i que el seu govern seguirà "garantint uns serveis públics de la major qualitat possible i millorant la qualitat de vida dels ciutadans de la manera més eficient". El president també ha assenyalat que "òbviament no es pot complir" si els valencians no tenen els recursos suficients i ha recordat la situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, Soler ha sostingut que "la millor mesura ha de vindre de Madrid i és canviar el sistema de finançament autonòmic". En aquesta línia, Puig ha recordat al ministre Cristóbal Montoro que "ha de complir la paraula del president -del Govern, Mariano Rajoy- que va dir que en 2017 es proclamaria un nou sistema de finançament".

"A la Comunitat Valenciana, no tenim autonomia financera suficient", ha assenyalat Soler i ha denunciat el conseller que açò significa "un problema gravíssim de no aplicació de la constitució pel que es refereix a les finances públiques en el cas del territori valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento