Comunitat Valenciana

Oltra pregunta per què no es va demanar presó preventiva per al conductor de Benicàssim i insta a vigilar els agressors

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s'ha preguntat per què no es va demanar presó preventiva per al conductor mort en una col·lisió contra una gasolinera dissabte passat a Benicàssim en la qual també va morir la seua exparella i ha instat a "traure el focus de les dones" en casos de violència de gènere i fer que siguen els agressors "els qui tinguen la pressió de la vigilància i no la víctima".
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu

Oltra s'ha expressat en aquests termes a preguntes dels periodistes abans de la reunió de la Conferència Sectorial d'Igualtat que ha mantingut en el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a Madrid.

La també portaveu de l'executiu valencià ha remarcat que aquest cas encara no està catalogat com a violència de gènere "quan caben ja pocs dubtes que és un cas claríssim" ja que "hi ha denúncia prèvia, agressions prèvies i un intent d'atropellament".

Així, Oltra ha instat a analitzar què ha passat tant en este cas, com en els recents casos de Sant Adrià del Besós (Barcelona) i Elda (Alacant), en els quals també hi havia denúncia prèvia. Per a la consellera, és important que "s'establisquen mecanismes de coordinació i que les dones estiguen protegides": "La víctima ha de tindre la seua vida el més tranquil·la i normalitzada possible", ha afegit.

"Ací fan falta mes recursos, mes polseres, mes mitjans humans i econòmics", ha dit Oltra. Així, ha destacat que la Generalitat Valenciana, sobre la base del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, contempla en el seu pressupost de 2018 12,8 milions d'euros per a lluitar contra aquesta forma de violència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento