Comunitat Valenciana

La segona remodelació de l'EMT arriba a vuit línies, quatre canvien de nom i es fusionen la 3 i la 41

  • Les modificacions entraran en vigor a començaments del pròxim mes de febrer.
  • Les línies de llarg recorregut ocuparan la numeració de la 90 a la 99.
  • La 18 connectarà els barris de Malilla i Quatre Carreres amb l'Hospital Doctor Peset, el centre de referència dels seus veïns, i deixarà d'arribar a la Fe.
  • L'actual línia 41, que arriba fins a les universitats, es fusionarà amb la 3 per a donar servei tot l'any i no solament durant els períodes lectius.
  • La 99 prolongarà el seu recorregut fins a la Malvarrosa, on també arribarà la 92.
  • Consulta els canvis previstos en els recorreguts (en format PDF).
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.
EMT VALENCIA
Un autobús de la EMT de València, estacionado junto al Hospital La Fe.

La segona remodelació de la xarxa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València s'iniciarà a principis de febrer de 2018. Després de mesos d'especulacions i incertesa veïnal, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha anunciat aquest dimecres els canvis previstos, que afectaran a vuit línies i que inclouen tant ampliacions de recorreguts existents com a fusions de línies i fins i tot el canvi de nomenclatura d'algunes d'elles.

Grezzi ha explicat que aquestes modificacions "emanen d'un treball conjunt" amb la Federació de Veïns, comerciants i associacions veïnals de Malilla i la Font de Sant Lluís, entre altres col·lectius amb els quals han mantingut reunions en les últimes setmanes.

Les modificacions, segons ha afirmat l'edil, "afavoriran el desplaçament a alguns barris" i afectaran a vuit línies, en dos casos amb canvis menors. Un dels canvis més cridaners per als usuaris serà el de les denominacions: les línies de la 90 a la 99 seran les més llargues, aquelles que travessen tota la ciutat.

Aquestes són les modificacions, línia a línia:

- LÍNIA 18. Hospital Doctor Peset-Universitats: Atendrà la històrica reivindicació dels veïns de Malilla per a connectar el barri amb l'Hospital Doctor Peset, el centre de referència dels veïns d'aquesta zona, i amb el centre d'especialitats de Monteolivete. Deixarà d'arribar fins a l'Hospital La Fe, com en l'actualitat, ja que circularà per l'avinguda de la Plata. La resta del recorregut serà com l'actual, per Cardenal Benlloch fins al campus de Tarongers.

- LÍNIA 92. Campanar - La Malva-rosa: Aquesta nova denominació sorgirà del canvi de nom de l'actual línia 2, però prolongant el seu recorregut des del carrer Mendizábal fins al Passeig Marítim. Serà reforçada amb autobusos articulats per a transportar més viatgers.

- LÍNIA 93. Av. del Cid - Passeig Marítim: Aquest itinerari serà el resultat de la fusió de les actuals línies 3 i 41. D'aquesta manera unirà l'avinguda del Cid i la plaça d'Espanya amb les universitats i el Passeig Marítim i s'amplia el servei a tot l'any, ja que la 41 funciona solament en els períodes lectius.

- LÍNIA 94. Campanar / Albereda - Av. França: Serà la nova denominació de l'actual línia 1, però amb canvis. Elimina el recorregut coincident amb la 99 des de l'avinguda de França fins a la Malvarrosa, i ho amplia des del barri de Tendetes fins a l'avinguda Corts Valencianes.

- LÍNIA 98. Av del Cid - Est. del Cabanyal: Serà la denominació de l'actual línia 29, però arribarà fins a l'Estació del Cabanyal (actualment finalitza en la Universitat Politècnica). A l'estiu, es prolongarà fins al Passeig Marítim.

- LÍNIA 99. La Malva-rosa - P. de Congressos: La línia circular pel bulevard sud iniciada en l'anterior remodelació de la xarxa amplia el seu recorregut des de l'Estació del Cabanyal fins a la Malvarrosa. En concret, fins al carrer Mendizábal, en el límit amb la platja de la Patacona (Alboraia).

Canvis mínims de recorregut:

- LÍNIA 25. Acabarà el trajecte en Navarro Reverter i no en Cerdán de Tallada com fins ara. D'aquesta manera, arribarà fins a la Porta de la Mar i evitarà el bucle entorn del Palau de Justícia.

- LÍNIA 95. Aprofitarà el doble sentit exclusiu per a la circulació d'autobusos en Navarro Reverter, de manera que creuarà pel pont de l'Exposició i no pel de les Flors, com fa actualment. El recorregut serà "més lògic i directe".

Objectius de la remodelació

Entre els objectius que persegueix l'empresa pública amb aquestes modificacions es troba l'atenció a reivindicacions veïnals, com la connexió de Malilla i Quatre Carreres amb l'Hospital Doctor Peset, l'ampliació de la línia 99 fins a la Malvarrosa que demanaven els seus veïns, el servei per als barris del Marítim durant tot l'any, així com de la línia 41, i l'extensió dels autobusos elèctrics i híbrids. A més, s'eliminen recorreguts coincidents d'algunes línies.

Preguntat pels mitjans materials i humans, Grezzi ha afirmat que la remodelació "suposarà una millora, perquè anem a posar més conductors i més autobusos de major grandària". A més, ha afegit que també es traduiran en millors freqüències de pas, com en el cas de la fusió de la 3 i la 41.

D'altra banda, les línies que no canvien de nomenclatura s'aniran adaptant a les noves denominacions en futures remodelacions. "S'estudiarà i s'avaluarà, com fem sempre", ha dit l'edil de Mobilitat.

La data exacta, per concretar

Segons ha explicat el màxim responsable de l'EMT, la data exacta de l'entrada en vigor dels canvis està encara per concretar, ja que depèn de la finalització de les obres per a fer de doble sentit per a busos el carrer Navarro Reverter, però serà "a principis de febrer". Grezzi ha destacat que, "per primera vegada, començaran a circular autobusos elèctrics pel centre de València" i, de la mateixa manera, serà la primera vegada que s'empren busos híbrids articulats. L'EMT és a punt de rebre 14 cotxes articulats (dobles) i té encarregats 35 per a l'any que ve.

Campanya de comunicació

L'EMT iniciarà al gener una campanya especial de comunicació perquè els usuaris es familiaritzen amb els canvis abans de la seua entrada en vigor. Inclourà tant informació en les marquesines i accions especials com a presència en els mitjans de comunicació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento