Comunitat Valenciana

La xarxa valenciana d'escoles oficials d'idiomes passarà de 17 a 24 centres el curs pròxim

  • Educació augmentarà en 4.000 les places oferides i habilitarà més centres a la Comunitat Valenciana. 
  • La ciutat de València comptarà amb tres escoles oficials en habilitar-se dos espais en Benicalap i Quatre Carreres. 
  • L'oferta total fregarà les 100.000 places, amb 13.000 gratuïtes d'anglès i valencià per a docents.
Escola Oficial d'Idiomes de València EOI Valencia
Escola Oficial d'Idiomes de València EOI Valencia
Europa Press
Escola Oficial d'Idiomes de València EOI Valencia

La Comunitat Valenciana començarà el pròxim curs escolar amb set noves escoles oficials d'idiomes (EOI). El mapa presentat aquest dimarts per la cúpula de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport preveu que dos d'aquests centres nous se situen en la ciutat de València i altres dos en l'àrea metropolitana (un de nou a Paterna i una secció reconvertida a Torrent).

El document habilita una nova EOI en el barri valencià de Quatre Carreres (en un institut) i reconverteix la secció de Benicalap en escola oficial. Ambdues s'uneixen a l'existent en la Saïdia, fins ara denominada Escola Oficial d'Idiomes de València. D'aquesta manera, la xarxa passarà de 17 a 24 escoles oficials, tres d'elles en la capital.

Els plans del departament que dirigeix Vicent Marzà permetran oferir en total quasi 100.000 places (3.940 presencials més que en l'actualitat), unes 85.000 ordinàries en diferents nivells i idiomes, i quasi 13.000 gratuïtes per a anglés i valencià dirigides a docents per a millorar i adaptar les seues capacitats al plurilingüisme.

L'oferta d'idiomes s'amplia amb el neerlandés, finés i polonés a València, el basc a Castelló i Alacant, el japonès a Elx i Alacant i el rus a Torrevella. Quant al nombre de noves places, hi haurà 2.030 d'anglés i 530 de valencià, 400 grups d'expressió oral (amb 16 alumnes com a màxim) i 1.280 d'anglés online. A més, s'incorporaran entre 40 i 50 docents nous. 

"Les antigues seccions ara passen a ser EOI amb autonomia pròpia de funcionament i açò afavorirà molt a l'alumnat perquè evitarà molta burocràcia del passat", explica el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler. El conseller Vicent Marzà, per la seua banda, afirma que, "seguint l'aposta del govern del Botànic per a incentivar l'aprenentatge d'idiomes, hem ampliat i reestructurat la xarxa d'escoles oficials d'idiomes segons criteris poblacionals i d'impacte socioeconòmic, coherents amb les necessitats de cada part del nostre territori, comarca a comarca", i afig que, "per tant, ampliem l'oferta de places i acostem l'ensenyament d'idiomes a la ciutadania".

De l'anglés al finés i el polonés 

Actualment, en les escoles oficials d'idiomes valencianes s'ofereixen 14 idiomes: alemany, anglés, àrab, espanyol, basc, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés. El pròxim curs s'incorporaran tres idiomes més: neerlandés, finés i polonés.

A més, s'oferiran llengües que no es podien estudiar en algunes EOI. A Alacant es podrà estudiar basc i japonés. Aquest segon idioma també s'oferirà a Elx. Torrevella incorporarà el rus, Castelló el basc i a Aiora es reforçarà l'oferta de valencià. A totes aquestes novetats cal afegir que, es crearan 1.280 places en línia d'anglés noves.

El pròxim curs s'activaran les noves mediateques, un servei per al qual no serà necessari estar matriculat, ja que s'accedirà amb un carnet, segons va explicar el director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano. Aquests espais oferiran materials i recursos de tot tipus relacionats amb les llengües: lectures, aules d'autoaprenentatge, models d'exàmens... Així mateix, seran centres lúdics per a l'organització d'activitats com la lectura de premsa en diversos idiomes o tàndems lingüístics.

Dues seccions en la ciutat de València 

Cada escola oficial d'idiomes disposa de seccions en altres poblacions. A les ja existents se sumaran cinc noves per al curs 2018/2019. En el cas dels barris de València, l'IES Rascanya serà secció de la EOI de Benicalap, i l'IES El Cid de la EOI de Quatre Carreres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento