Comunitat Valenciana

Protesta davant Expojove per la presència de les Forces Armades i per a reivindicar que "les armes no eduquen"

  • Desenes de persones s'han concentrat aquest dimarts enfront de Fira València amb motiu de la inauguració d'Expojove per a protestar per "la presència de les Forces Armades" en l'esdeveniment i reivindicar que "les armes no eduquen".
Concentració 'Desmilitaritzem Expojove'
Concentració 'Desmilitaritzem Expojove'
CEDIDA
Concentració 'Desmilitaritzem Expojove'

La mobilització, convocada per la campanya Desmilitaritzem l'Educació que integren més de 50 entitats de l'àmbit educatiu, sindical i social, ha reclamat una Expojove "millor, coherent amb els valors educatius, per la pau i sense cap apologia a les armes o a la violència".

Els participants s'han congregat mitja hora abans de l'obertura de portes del recinte i han mostrat pancartes amb missatges com 'Desmilitaritzem l'Educació', 'Les armes no eduquen', 'La guerra no és un joc' i 'Unitats militars fora de les escoles'.

Alguns membres de la plataforma han entregat al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, una cistella de carbó nadalenc adornada amb tela de camuflatge i el missatge "Per la vostra contribució a la cultura de la pau", segons ha indicat a Europa Press un dels representants de la campanya, Carlos Pérez.

Aquest portaveu ha explicat que aquest gest és una "broma irònica" per al representant de l'Ajuntament "per no haver escoltat les reclamacions de la campanya". Les entitats, durant els últims mesos, han mantingut converses amb responsables municipals per a traslladar-los que la presència de les Forces Armades en Expojove "és contradictòria amb els valors educatius i la cultura de la pau".

La campanya Desmilitaritzmen l'Educació està formada per entitats com STEPV, CCOO-PV, CGT-PV, Escola Valenciana, Antimilitaristes-moc, Societat Coral El Micalet, i diferents associacions veïnals i plataformes educatives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento