Comunitat Valenciana

La Fe de València entra per primera vegada en el 'top ten' dels millors hospitals d'Espanya

  • El centre sanitari valencià se situa en la novena posició d'aquesta classificació, anomenada Índex d'Excel·lència Hospitalària.
  • La Fundació Jiménez Díaz lidera per tercer any consecutiu aquesta llista elaborada per l'Institut Coordenades de Gobernanza i Economia Aplicada.
  • L'enquesta mesura l'excel·lència en funció dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe
GVA
SAMU, ambulància, a les portes de l'Hospital La Fe

L'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València entra enguany en el 'top ten' de l'Índex d'Excel·lència Hospitalària, IEH 2017, que elabora l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada. En concret, el centre sanitari valencià se situa en la novena posició d'aquesta classificació.

Per la seua banda, la Fundació Jiménez Díaz, de Madrid, lidera per tercer any consecutiu l'Índex d'Excel·lència Hospitalària, IEH 2017, que elabora l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada. L'Hospital Clinic de Barcelona i La Paz, de Madrid, es mantenen també en la segona i tercera posició del rànquing, respectivament.

L'índex, elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut en tota Espanya, mesura l'excel·lència en funció dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn. Els resultats se centren en la qualitat i valoració de l'atenció oferida.

L'Hospital Quirónsalud Madrid puja a la quarta posició del rànquing (el passat any ocupava la setena), mentre l'Hospital Gregorio Marañón, de Madrid, i l'Hospital Vall d'Hebron, de Barcelona, empatats en el cinqué lloc, ascendeixen des de la desena i l'octava posició en 2016, respectivament.

En seté lloc se situa l'Hospital Universitari Clínic San Carlos. Li segueixen l'Hospital Quirónsalud Barcelona; l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València, que enguany entra en el top ten per primera vegada, i tanca la llista el Centre Mèdic Teknon, de Barcelona, en desé lloc.

Excel·lència i innovació

"A pesar que la sanitat a Espanya, un dels pilars bàsics del nostre estat del benestar, s'enfronta a una situació complexa, en la qual la solvència i sostenibilitat del sistema no estan garantides, els nostres hospitals i els nostres professionals se situen, any rere any, entre els millors del món. Per açò, des de l'Institut Coordenades volem reconéixer, un any més a través del IEH, l'excel·lència, la innovació i el benestar social des de la rigorositat i la qualitat en l'anàlisi", afirma Jesús Sánchez Lambás, vicepresident executiu de l'Institut Coordenades i director del projecte IEH 2017.

"L'excel·lència hospitalària repercuteix en el benestar final del pacient i, darrere d'eixa excel·lència, tant la qualitat del servei com la capacitat innovadora han de ser elements claus a l'hora de guiar les actuacions dels hospitals del nostre país", explica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento