Comunitat Valenciana

Sanitat avança el permís de maternitat a les 37 setmanes d'embaràs al personal estatutari

  • L'acord s'ha aconseguit aquest divendres després de la reunió del departament que dirigeix Carmen Montón amb els sindicats.
  • Fins ara, el permís es concedia al personal estatutari només a partir del part i no durant la gestació del nadó.
  • Han acordat equiparar el nombre de dies d'aquest permís del qual es gaudeix en els supòsits de malaltia greu de familiars.
Embarassada, embaràs, maternitat, mare, bebé.
Embarassada, embaràs, maternitat, mare, bebé.
REDMADREVALENCIA
Embarassada, embaràs, maternitat, mare, bebé.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha aprovat avançar el permís de maternitat del personal estatutari a les 37 setmanes d'embaràs i a les 35 setmanes d'embaràs en el cas de part múltiple. Fins ara, el permís es concedia a partir del part.

L'acord s'ha aconseguit aquest divendres després de la reunió del departament que dirigeix Carmen Montón amb les organitzacions sindicals Cemsatse, CCOO, UGT, CSI·F i SIMAP-Intersindical Salut-IV, representades en la Mesa Sectorial de Sanitat, informa la Generalitat Valenciana en un comunicat.

En matèria de permisos, la Conselleria i els sindicats també han acordat equiparar el nombre de dies d'aquest permís al que es gaudeix en els supòsits de malaltia greu de familiars.

Aquestes mesures formen part del desenvolupament del I Pla d'Igualtat i s'aplicaran al personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a partir de l'1 de gener de 2018.

El programa, aprovat al març de 2016, conté un total de 78 mesures consensuades en la Comissió d'Igualtat que va arrancar al setembre i en la qual s'integren, de forma paritària, representants de l'Administració i de les organitzacions sindicals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento