Comunitat Valenciana

La sort deixa 86 milions a la Comunitat amb 'sucosos' pessics a Castelló i Alacant

  • En València s'ha deixat veure la 'Grossa' a Benetússer, amb un únic dècim -400.000 euros-.
  • El segon premi, el 51.244, ha guardonat cinc localitats de la Comunitat Valenciana.
  • L'autonomia ha sigut la quarta regió, per darrere de Madrid, Catalunya i Andalusia en consignació per al sorteig.
L'Administració de Castelló que reparteix un cinqué premi
L'Administració de Castelló que reparteix un cinqué premi
Europa Press
L'Administració de Castelló que reparteix un cinqué premi

La sort del Sorteig Extraordinari de Nadal ha deixat enguany un poc més de 86 milions d'euros a la Comunitat Valenciana amb 'sucosos' pessics en municipis de Castelló i Alacant, mentre que ha passat de puntetes per València. En esta última província s'ha deixat veure el 'Gros', a Benetússer, amb un únic dècim -400.000 euros-.

La Comunitat ha picat en aquesta ocasió de la majoria dels premis d'aquest sorteig, especialment, del tercer i d'un dels quarts, pels quals s'han repartit més de 66 milions d'euros entre els afortunats.

En concret, el tercer premi, el 06.914, ha deixat en Catral (Alacant) 27,5 milions i altres 2,5 a Rafelbunyol. En el municipi alacantí, l'encarregada de repartir la sort ha sigut la Confraria de la Puríssima, que ha venut més de 300 dècims entre els veïns de la localitat.

El quart premi que s'ha deixat veure a la Comunitat Valenciana, el 13.378, ha anat a parar principalment a Vinaròs i a Castelló, on s'han repartit entre entitats -un col·legi, una escola per a adults, un restaurant o un club de natació- i veïns un total de 33.600.000 euros amb dècims adquirits per finestreta.

També ha recaigut un dels premis, un cinqué premi, únicament a Castelló. El número 24.982 ha permés distribuir entre els veïns de la localitat 10.200.000 euros -170 sèries-. Ha estat molt repartit entre diferents associacions com la Penya Valencianista de Betxí i l'Encomienda de Fadrell -entitat agrícola- i un bar de Nules.

Premis molt repartits

Alguns dels agraciats s'han acostat l'administració de loteria, com la responsable d'una tenda de roba situada just al costat, la qual hi havia mercat un dècim del nombre guanyador, per la qual cosa li han tocat 6.000 euros. Pilar, que ha assenyalat que es despendrà els diners en algun viatge o en coses per al seu fill, ha assegurat que es va decidir pel nombre que finalment ha resultat guanyador, encara que la seua intenció era comprar un altre diferent.

Per la seua banda, el segon premi, el 51.244, ha guardonat cinc localitats de la Comunitat Valenciana -Catarroja, Mislata, Carlet, Alaquàs i Orpesa- i ha deixat 1.750.000 euros, la majoria en la primera localitat -1.250.000-.

Així mateix, la majoria de cinquens premis han volgut deixar la seua petjada a la Comunitat Valenciana. D'aquesta forma, el 05.431 ha repartit més de sis milions d'euros entre quatre municipis, encara que la majoria del premi s'ha quedat a la Pobla de Farnals. L'encarregada de portar la sort a moltes llars d'aquest municipi ha sigut l'Associació de Mestresses de casa.

El 3.278 -un altre cinqué- ha esguitat en l'autonomia per Utiel i Benidorm, amb un total de 2.760.000 euros. En concret, l'Associació de Pesca Black Bass Utiel ha premiat la comarca amb 2.400.000 euros.

Per la seua banda, el 58.808 ha repartit 123.600 euros entre 12 localitats de la Comunitat Valenciana -Manises, Albaida, Picassent, València, Burjassot, Ontinyent, Alzira, Algemesí, Alfàs del Pí, Alacant, Alcossebre i Vinaròs-.

El 18.065 s'ha deixat veure a la Comunitat Valenciana i ha repartit 300.000 euros entre Benidorm, Elx, Ondara i Manises. Un altre cinqué premi, el 580, ha deixat una xifra similar en l'autonomia, 303.600 euros en nou municipis; mentre que l'últim cinqué premiat a la Comunitat, el 22.253, ha deixat 642.000 euros en 18 localitats. Ha sigut, sens dubte, el més repartit.

La 'Grossa', la data de naixement

La 'Grossa' de la loteria únicament s'ha deixat veure enguany a Benetússer, des d'on s'ha venut un dècim a una dona que li feia "molta falta". Es va decidir per este número perquè és la data de naixement del seu fill.

Així, enguany, la loteria ha tornat a fet l'ullet a la Comunitat Valenciana -quarta autonomia, per darrere de Madrid, Catalunya i Andalusia en consignació per al sorteig- i ha volgut que els diners estiguen molt repartits entre diversos municipis, la majoria concentrats a Castelló i Alacant.

En aquesta ocasió, els valencians afortunats rebran un poc més de 86 milions d'euros d'aquest sorteig, 35 més que l'any passat, quan la sort es va acordar de l'autonomia amb 51.160.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento