Comunitat Valenciana

21 Podem demana noves opcions més enllà de independentisme i 155: "L'estratègia seguida ens ha retornat al bucle"

  • Podem a la Comunitat Valenciana ha lamentat que els resultats de les eleccions catalanes evidencien que "l'estratègia seguida ens ha retornat al bucle" i ha urgit a "obrir espai a noves opcions", ja que "els fulls de ruta de l'independentisme i del 155 no tenen més recorregut per a plantejar solucions".
Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu en les Corts
Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu en les Corts
ARCHIVO
Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu en les Corts

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha valorat en un comunicat la victòria de Ciutadans (Cs) i la majoria absoluta per al bloc independentista.

Uns resultats que, al seu juí, "evidencien que l'aplicació del 155 impulsat pel Govern central amb el suport de Cs i els socialistes només ha servit per a generar un clima recentralitzador que estem pagant, també a la Comunitat Valenciana, i perquè Cs absorbisca vot del PP".

"El 155 ha servit fonamentalment per a enfortir la posició de Ciutadans a costa del PP: Aznar guanya, Rajoy perd i els populars a Catalunya són una força residual", ha afirmat, en el que veu "una roïna notícia que les opcions progressistes i transformadores a Catalunya perden pes". S'ha referit sobre aquest tema a la posició "difícil" de Catalunya en Comú "enmig del xoc entre blocs".

Estañ ha assenyalat que, per tant, "els blocs es mantenen però els fulls de ruta de l'independentisme i del 155 no tenen més recorregut per a plantejar solucions". "Hem d'obrir espai a altres opcions", ha reivindicat.

"SEGUIM TENINT LA CLAU"

Per al dirigent de Podem, "la clau per a desbloquejar la situació segueix passant per l'acord sobre un nou model territorial per a Espanya", així com per una consulta als catalans sobre el seu futur. "Seguim tenint la clau per a desbloquejar la situació a curt termini i llarg termini si volem eixir del bucle i construir un nou projecte de país", ha insistit.

En qualsevol cas, ha reconegut que "la ciutadania catalana ha donat una lliçó de democràcia i comportament cívic, partint a més de les dificultats a les quals se'ls ha sotmès en uns comicis marcats per un rècord històric de participació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento