Comunitat Valenciana

El Consell aprova el decret per a convocar oposicions amb 3.000 places de mestres al juny de 2018

  • El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual s'aprova l'Oferta d'ocupació pública per al 2017 del personal docent no universitari, que permetrà llançar una convocatòria d'oposicions amb 3.000 places per al cos de mestres que se celebraran el pròxim mes de juny.
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA
Un aula d'un col·legi

Així ho ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, en la qual ha destacat que és "la major convocatòria d'oposicions en dècades" i suposa "una clara aposta per unes plantilles estables, la qual cosa repercuteix en una educació de més qualitat per a l'alumnat, la millora de les condicions laborals" i permet "revertir les retallades dels governs anteriors en matèria educativa".

De fet, ha recordat que l'anterior Consell del PP "va tirar al carrer a 5.000 docents i el Botànic ha recuperat ja a més de 4.000" i ha programat una oferta pública d'ocupació de fins el 13.000 places per als diferents cossos fins el 2021.

Al juny de 2018 se celebraran les oposicions per a cobrir 3.000 places del cos de mestres: 675 places per a Educació Infantil, 400 places per a Llengua Estrangera Anglés, 180 per a Educació Física, 150 per a Música, 500 places per a Audició i Llenguatge, 120 de Pedagogia Terapèutica i 975 d'Educació Primària. S'establirà una quota del 7% de les vacants per a ser cobertes per personal amb discapacitat de grau igual o superior al 33%, sempre que superen les proves selectives.

En l'oferta "s'han tingut en compte tant l'actual conjuntura econòmica, com l'objectiu comú de l'Administració i les organitzacions socials i sindicals de reduir la temporalitat en l'ocupació pública", ha explicat la Generalitat Valenciana.

A més, compleix amb les restriccions imposades per la llei de pressupostos al mateix temps que proporciona l'oportunitat de reduir el nombre de funcionaris interins i, igualment, ofereix una oportunitat als joves que desitgen incorporar-se al món laboral en el sector educatiu.

La realització de les proves suposarà un augment de la despesa en el pressupost de 2018 de 2.500.000 euros, associat al cost de constitució dels tribunals de les proves selectives. Pel que fa als ingressos, l'estimació és d'un increment de 184.500 euros, corresponents a les taxes per participació en les proves.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento