Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creix un 3,5% en 2016, dos dècimes per damunt de la mitjana

  • La Comunitat Valenciana i altres huit comunitats autònomes van créixer en 2016 per damunt del 3%, especialment Illes Balears, que va mostrar un avanç del PIB del 3,8, seguida de Catalunya, la Comunitat de Madrid, Galícia i Castella i Lleó, totes elles amb un alça del 3,6 per cent. El creixement de la Comunitat Valenciana es va situar en el 3,5%.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

D'aquestes nou comunitats, les set primeres van créixer per damunt de la mitjana nacional (+3,3%), segons la Comptabilitat Regional d'Espanya publicada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estes van ser Balears (+3,8%), Catalunya (+3,6%), Madrid (+3,6%), Galícia (+3,6%), Castella i Lleó (+3,6%), Comunitat Valenciana (+3,5%) i Castella-la Manxa (+3,5%), mentre que les altres regions que van créixer per damunt del 3% però per davall de la mitjana nacional van ser Múrcia (+3,2%) i Navarra (+3,1%).

Les altres huit comunitats més Ceuta i Melilla van mostrar creixements del PIB inferiors a la mitjana espanyola del 3,3 per cent.

La Rioja va registrar el menor creixement econòmic l'any passat, amb un avanç de l'1 per cent, seguida de Ceuta (+1,6%), Melilla (+1,7%) i Astúries (+1,8%). Aquestes quatre regions van ser les úniques que es van quedar per sota de la mitjana de la UE-28 en 2016 (1,9%), ja que els altres 15 territoris van superar eixe percentatge.

En la part mitjana de la taula es van situar Canàries (+3%), País Basc (+2,9%), Andalusia (+2,8%), Aragó (+2,7%), Cantàbria (+2,4%) i Extremadura (+2,3%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento