Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Cultura ret homenatge a Ricardo Muñoz Suay amb la projecció de 'Viridiana' en la Filmoteca

  • L'Institut Valencià de Cultura ret homenatge al cineasta valencià Ricardo Muñoz Suay (2017-1997) dins de la celebració del centenari del seu naixement, amb la projecció, el divendres, 22 de desembre a les 20.15 hores, de 'Viridiana' (1961), de Luis Buñuel.
Luis Buñuel amb Ricardo Muñoz-Suay
Luis Buñuel amb Ricardo Muñoz-Suay
GVA
Luis Buñuel amb Ricardo Muñoz-Suay

Muñoz Suay va ser testimoni de diversos esdeveniments essencials per a la història cultural i política de l'Espanya del segle XX, des de les seues facetes de productor, guionista, ajudant de direcció, promotor editorial i coordinador polític dels intel·lectuals en la seua lluita contra el règim de Franco.

En el terreny cinematogràfic, va ser un dels aliats de Luis García Berlanga i Juan Antonio Bardem a l'hora d'introduir el realisme social en el cinema espanyol dels anys cinquanta, però també va estar vinculat a Francesco Rosi, Glauber Rocha, l'Escola de Barcelona i Luis Buñuel. 'Viridiana', una de les obres mestres de l'aragonés, hauria sigut impossible sense el seu treball com a productor executiu de la pel·lícula.

Probablement, la creació i consolidació de la Filmoteca, que celebra en 2017 el 30 aniversari de la seua creació, tampoc s'hauria materialitzat sense la seua iniciativa i la seua fermesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento