Comunitat Valenciana

Un jutjat admet la demanda de paternitat del presumpte fill valencià del cantant Julio Iglesias

  • El Jutjat de Primera Instància número 13 de València ha admès a tràmit la demanda de paternitat interposada per Javier Sánchez Santos, el valencià que reclama ser reconegut com a fill del cantant Julio Iglesias.
Presumpte fill de Julio Iglesias
Presumpte fill de Julio Iglesias
EUROPA PRESS
Presumpte fill de Julio Iglesias

Així consta en la resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), per la qual s'admet la demanda, que se substanciarà pels tràmits de juí verbal, i es dóna trasllat a Fiscalia i als demandats perquè al·leguen en el termini de 20 dies hàbils.

Sánchez, de 40 anys i representat per l'advocat Fernando Osuna, va presentar una demanda de filiació contra Julio Iglesias el passat mes de setembre després que una prova d'ADN particular -amb restes extretes del fem- li atribuïra al cantant la paternitat en un 99 per cent.

Javier Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant açò, posteriorment l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar eixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova de paternitat no era motiu suficient per a declarar eixa paternitat.

Sobre aquest aspecte, el de 'cosa jutjada', el jutge indica en la seua resolució que no veu adequat procedir a entrar a resoldre d'ofici i inaudita part sobre la concurrència o no de l'excepció de cosa jutjada, per la qual cosa en estar-se en presència d'un procediment verbal, en el qual no existeix la compareixença prèvia, la decisió d'aquesta qüestió "haurà de fer-se una vegada celebrat i conclòs l'acte de la vista".

El jutge admet la demanda sobre la base de tres aspectes. El primer, perquè la sola dada d'haver-se promogut anteriorment altres tres procediments sobre el mateix objecte, en els quals la demanda va resultar admesa a tràmit i sense que, a més, en cap d'ells es declarara fixat que l'actor no fóra fill del cantant, "seria suficient per a l'admissibilitat, ja que açò demostra que en aquells procediments ja va concórrer el principi de prova", estima.

En segon terme, el magistrat indica que existeix constància que en el mes de juliol de 1975, nou mesos abans del naixement del demandant, la mare d'aquest i el cantant van coincidir actuant en una sala de festes de la localitat de Sant Feliu de Guixols, havent-se publicat en un període francés diverses fotografies en les quals apareixien junts, a soles o en companyia d'uns altres, "la qual cosa fa teòricament factible que llavors hagueren pogut existir relacions sexuals entre tots dos".

Així mateix, el jutge té en compte l'informe biològic practicat amb mostres obtingudes d'un fill del cantant que conclou amb la probabilitat de germanor entre aquest i el demandant, el qual "presenta suficient aparença de serietat com per a permetre també l'admissió a tràmit de la demanda".

Després de presentar al setembre la demanda en el jutjat, Sánchez va llançar un missatge públic, a través dels mitjans de comunicació, al seu presumpte pare: "No et guarde rancor. Sóc una persona que tinc capacitat per a perdonar i encara hi ha temps per a poder rectificar aquesta mentida".

Sánchez va recordar que vivia una vida "bastant tranquil·la, humil", residint a València i vivint amb la seua dona, "la persona que estime", va puntualitzar. "Tinc forces, ànim i compte amb una prova irrefutable. En el futur us donareu compte de tantes coses que no són veritat i hi ha encara moltes sorpreses per eixir", va avisar en eixe moment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento