Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València anuncia les propostes més votades del projecte #DecidimVLC

  • El consistori municipal dedicarà 7 milions d'euros a les propostes triades, cinc de l'Ajuntament i sis de la ciutadania.
  • #ValènciaSolar, que consisteix en la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques i punts de càrrega per a cotxes i bicicletes elèctriques.
  • En la consulta ciutadana d'inversions ha participat un 2,6% dels veïns i veïnes.
Presentació de Decidim València
Presentació de Decidim València
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Presentació de Decidim València

Un total d'onze propostes han sigut les més votades en la consulta ciutadana d'inversions #DecidimVLC impulsada per l'Ajuntament de València, amb una participació del 2,6%. Plantes d'energia solar, la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament i la instal·lació de banys públics en el jardí del Turia han sigut les idees més votades.

Estes propostes -cinc de l'Ajuntament i sis de la ciutadania- es repartiran els 7 milions d'euros destinats i mostren "les prioritats dels valencians i les valencianes per una ciutat amb més zones verdes, més eficient energèticament i més amable amb els vianants i les bicicletes".

Les votacions i les inversions per proposta es poden consultar en la pàgina web https://decidimvlc.valencia.es/, informa el consistori a través d'un comunicat.

Les tres propostes més votades han sigut, per nombre de vots, les plantes d'energia solar en els edificis municipals, que es faran en els cementeris General, Cabanyal, El Grau i Benimàmet; la proposta de peatonalitzar la plaça de l'Ajuntament; i la instal·lació dels banys públics en el jardí del riu Túria -quatre de nova creació i dos que es podran rehabilitar-, que permetrà disposar d'un bany a una distància màxima de 600 metres.

En quarta posició ha quedat la iniciativa #ValènciaSolar, que consisteix en la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques i punts de càrrega per a cotxes i bicicletes elèctriques en els següents espais: plaça de Rojas Clemente (barri Botànic), pàrquing mercat de Castella (barri de Tres Forques), parc al costat del mercat del Cabanyal, parc en els carrers Josep Maria Bayarri i Roure (barri de la Llum) i en el pàrquing del carrer Pavia, al costat del col·legi Blasco Ibáñez (barri Cabanyal-Canyamelar).

Les següents propostes més votades, per ordre de vots, han sigut la il·luminació sota els ponts del jardí del Túria, fer una València més verda amb la plantació d'arbres en els escocells i les mitjanes d'avinguda que estiguen buides; el carril bici de les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramon i Cajal; la instal·lació de wifi públic en 21 edificis municipals dels 15 Pobles de València; el soterrament de contenidors de residus urbans en nuclis històrics; el carril bici en l'avinguda Primado Reig; i la millora de l'eficiència energètica en l'enllumenat.

Inversions

Els 7 milions d'euros de la consulta ciutadana es repartiran de la següent forma: plantes d'energia solar (147.000 euros), peatonalitzar la plaça de l'Ajuntament (450.000 euros), banys públics en el Túria (650.000 euros), pèrgoles fotovoltaiques (680.000), il·luminació sota els ponts del Túria (185.324), una València més verda (2.100.000), carril bici en les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramon i Cajal (320.000), wifi públic en els Pobles (96.000), el soterrament de contenidors de residus urbans en nuclis històrics (575.000), el carril bici en l'avinguda Primat Reig (520.000), i la millora de l'eficiència energètica en l'enllumenat (1.276.676)

Quant a les xifres, en la consulta ciutadana han participat un total de 17.554 persones, respecte a les 15.338 de la consulta de març de 2017. Unes dades "importants" considerant que la consulta d'ara s'ha realitzat en dos mesos i ha suposat un percentatge de participació del 2,6%, mentre que l'anterior va durar cinc mesos i va aconseguir una participació del 2%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento