Comunitat Valenciana

Moragues demana que no es faça demagògia amb la sanitat: "A ningú li ha faltat assistència quan l'ha necessitat"

  • El delegat de Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assegurat aquest dimecres que la universalitat en l'assistència sanitària "no és una cosa només pròpia de la Generalitat Valenciana perquè el Sistema Nacional de Salut preveu esta universalitat en el servei sanitari nacional" i ha demanat no fer demagògia en aquests assumptes perquè "en este país i en esta Comunitat, a ningú li ha faltat l'assistència sanitària quan l'ha necessitat".
Moragues en imatge d'arxiu
Moragues en imatge d'arxiu
Europa Press
Moragues en imatge d'arxiu

Moragues s'ha pronunciat en aquests termes després de la sentència del Tribunal Constitucional, que ha declarat la inconstitucionalitat del Decret Llei 3/2015 de la Generalitat Valenciana que regulava l'accés universal a l'atenció sanitària a persones estrangeres en situació administrativa irregular.

El delegat del Govern ha subratllat que en el cas d'estrangers en situació irregular es té garantida l'assistència en urgències i els menors i les dones embarassades tenen una cobertura "total".

"El primer que cal dir és que en este país hi ha separació de poders i la sentència correspon al Tribunal Constitucional i totes les resolucions i sentències cal respectar-les i acatar-les i, en aquest sentit, no hi ha més valoració per part del Govern d'Espanya", ha manifestat Moragues.

En esta línia, ha assenyalat que la Constitució Espanyola estableix que en matèria de Sanitat la definició dels assegurats i de les prestacions bàsiques és de l'Estat. Per tant, estes definicions no poden ser regulades per les comunitats autònomes i això ho "va reafirmar" el TC en la seua sentència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento