Comunitat Valenciana

El metro de València estarà sota mínims en Nadal en coincidir la vaga amb la retallada del 20%

  • La Federació de Veïns exigeix solucions davant la pròxima coincidència dels aturs i l'aplicació de l'horari intermedi.
  • Les circulacions durant els dies laborables de l'última setmana de desembre i la primera de gener equivaldran als d'un dissabte.
  • L'entitat veïnal demana que la consellera María José Salvador prenga les regnes de la negociació amb els sindicats.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
BIEL ALIÑO
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.

A les vagues en el metro i el tramvia de València que pateixen els usuaris des de fa mesos en forma de retards i aglomeracions s'unirà durant l'última setmana de desembre i la primera de gener l'aplicació de l'horari intermedi que estableix Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) en Nadal. Suposa un 20% menys de servei i equival a la freqüència de circulacions d'un dissabte.

D'aquesta manera, l'oferta d'aquests mitjans de transport públic pot veure's dràsticament reduïda si els sindicats i l'empresa pública no aconsegueixen un acord que pose fi als aturs.

Així, del dimarts 26 al dissabte 30 de desembre i del dimarts 2 al dissabte 6 de gener s'aplicarà el servei intermedi, al mateix temps que hi ha aturs programats en el metro els dies 23 i 30 de desembre i el 5 de gener, i en el tramvia els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre.

Per aquest motiu, la Federació d'Associacions de Veïns de València ha exigit "solucions urgents" a l’enquistament del conflicte, i ho fa apuntant a la consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, màxima responsable política de FGV en qualitat de presidenta del seu consell d'administració.

"Els usuaris estan sent els principals perjudicats, ja que no podran desplaçar-se amb normalitat per a anar als seus llocs de treball o per a fer les seues compres nadalenques", afirma la presidenta de la Federació, María José Broseta, qui demana a Salvador que òbriga una taula de negociació amb els sindicats.

Oferta rebutjada pels treballadors

L'assemblea de treballadors va rebutjar "per unanimitat" dijous passat l'última oferta de la direcció de Ferrocarrils per a desconvocar els aturs. Segons van informar des del comité d'empresa, el principal motiu va ser el punt de les sancions econòmiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento