Comunitat Valenciana

Podem recolzarà els pressupostos: "Estem moderadament satisfets"

  • La formació havia mostrat la seua disconformitat amb els comptes presentats, encara que confiava a poder arribar a acords durant el tràmit parlamentari.
  • Estañ ha valorat que diverses de les esmenes presentades pel seu grup hagen sigut acceptades com la d'incrementar partides per a compra de vivenda social.
  • Encara que assegura que s'han aconseguit "avanços en moltes matèries", diu que "és molt el treball que queda per a transformar el model productiu".
Antonio Estañ (Podem)
Antonio Estañ (Podem)
PODEMOS
Antonio Estañ (Podem)

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha avançat este dimarts que la seua formació en les Corts Valencianes recolzarà tant el projecte de pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici de 2018 com la llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat, més coneguda com a Llei d'Acompanyament, en la qual es van abstindre.

"Estem moderadament satisfets en el sentit en el qual s'han avançat en algunes qüestions importants i fonamentals, encara que hi ha preocupació per les mesures que queden pendents", ha assenyalat Estañ en una roda de premsa en la qual ha informat sobre les decisions adoptades en el Consell Ciutadà Valencià respecte al projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2018, després que la formació morada mostrara la seua disconformitat amb els comptes presentats pel Consell, encara que confiava a poder arribar a acords durant el tràmit parlamentari.

De fet, ha valorat que diverses de les esmenes presentades pel seu grup hagen sigut acceptades com és el cas d'incrementar partides per a compra de vivenda social o la creació de l'Agència Valenciana del Canvi Climàtic, però ha puntualitzat que hi ha "preocupació", ja que considera que "conforme ens acostem final de legislatura la capacitat d'atrevir-se del Consell està sent menor".

"Ací haurem de fer el nostre paper d'estirar esta acció per a posar per davant els interessos generals als particulars per a transformar el model heretat", ha manifestat, per a insistir que encara que durant el tràmit parlamentari s'han aconseguit "avanços en moltes matèries" encara "és molt el treball que queda per a transformar el model productiu i recuperar els nostres serveis públics".

Amb l'objectiu que aquests comptes es "complisquen", Podem plantejarà al Consell unes mesures de seguiment i fiscalització que passen per facilitar i simplificar a la ciutadania la comprensió d'aquests pressupostos, plantejar comissions de seguiment perquè la Conselleria i la direcció de pressupostos rendisquen comptes de la seua activitat i blindar determinades partides socials "perquè no puguen ser modificades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento