Comunitat Valenciana

Sanitat inicia el programa per a donar a 30.000 dependents amb cuidador no professional l'atenció farmacèutica a casa

  • La Conselleria de Sanitat ha començant la primera fase del pilotatge del programa d'atenció farmacèutica domiciliària Domi-Eqifar, que en total beneficiarà 30.000 dependents a la Comunitat Valenciana que estan sota les cures d'un cuidador no professional.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presentat este dilluns esta primera fase que comença en el Departament de Salut d'Alcoi i se'n va a realitzar en el Centre de Salut Plaza de Dins. En este programa participaran 12 oficines de farmàcia. El pilotatge durarà un any, comença en Alcoi, i s'estén a Castelló (Departament de Vinaròs) i a València (Departament de Salut Arnau-Llíria) on començarà a principis de l'any que vé.

Montón ha explicat que este projecte està dissenyat per la Conselleria en col·laboració amb la d'Igualtat i Polítiques Inclusives i amb els col·legis oficials de Farmàcia d'Alacant, Castelló i València per a "millorar la qualitat de l'atenció farmacèutica de les persones depenents amb cuidador o cuidadora no professional".

Sobre este tema, ha ressaltat que l'objectiu principal del projecte és millorar la qualitat i seguretat de la farmacoteràpia d'este col·lectiu de persones, que són depenents, cròniques i polimedicades, a través d'un pla individualitzat de millora de la seua medicació, dissenyat per un equip multidisciplinari i que compte amb la participació activa tant del pacient com del seu cuidador.

El 96,2% de les persones són pacients crònics i que el 26,1% de les persones depenents són pacients crònics d'alta complexitat. A més, un 72,7% són pacients polimedicats, és a dir, tenen cinc o més tractaments actius, sent la mitjana de huit tractaments per pacient.

D'esta manera, es forma un equip multidisciplinari que, liderat pel Servei de Farmàcia d'Atenció Primària del Departament de Salut, revisarà de forma integral i individualitzada per a cada pacient tots els tractaments per a detectar i resoldre problemes en la utilització dels medicaments amb la finalitat de millorar la seua seguretat, la seua adherència i incrementar el coneixement i optimitzar les actituds que tenen els pacients i cuidadors respecte al maneig de la seua patologia i medicació".

L'objectiu és definir un pla individualitzat de millora del tractament a través de la revisió i seguiment farmacoterapèutic, amb una coordinació i comunicació explícita entre l'equip assistencial i els professionals dels serveis socials d'atenció primària en aquelles situacions en què es requerisca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento