Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana aprovarà un decret d'Educació Inclusiva per a passar "de l'estigmatització a la universalitat"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Presentació del Decret d'Educació Inclusiva
Presentació del Decret d'Educació Inclusiva
GVA EDUCACIÓ
Presentació del Decret d'Educació Inclusiva

Aconseguir un "canvi de paradigma per a implantar una educació inclusiva que passe de l'estigmatització a la universalitat" i que pose el focus en les "situacions discapacitants més que en discapacitats concretes" són els principals objectius del nou decret d'Educació Inclusiva, que aprovarà el Consell.

La norma estableix, com a principals novetats, l'establiment de quatre nivells per a donar cobertura a tot l'alumnat; "passarel·les" perquè professionals externs al món educatiu, com treballadors socials o sanitaris, puguen col·laborar amb el professorat; augmentar la formació dels docents perquè puguen detectar les diverses necessitats dels estudiants i la creació d'equips d'orientació especialitzada, amb caràcter territorial, que podran ocupar-se de temes com, per exemple, l'autisme.

Així ho ha assegurat el conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha presentat este dijous el projecte en una roda de premsa oferida al costat del secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler; el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Josefa Mañes. La proposta de decret es portarà a les taules de negociació amb els diferents agents de la comunitat educativa la setmana vinent i la intenció és que comence a aplicar-se en el pròxim curs 2018-2019.

"Plantegem una educació inclusiva integral per a tot l'alumnat. Per tant, una inclusió educativa universal. Totes i tots necessitem una atenció específica i un acompanyament permanent o puntual en algun moment de la nostra vida", ha asseverat el conseller.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento