Comunitat Valenciana

Via lliure al Caixaforum en l'Àgora de València després d'acabar el termini amb l'única oferta de Fundació La Caixa

  • La Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) va a procedir a realitzar els tràmits legals oportuns per a la contractació de l'espai de l'Àgora amb la Fundació La Caixa amb la finalitat d'instal·lar allí un Caixaforum.
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
EUROPA PRESS
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Açò es produeix una vegada finalitzat el termini establit pel complex d'oci per a la presentació de propostes per a l'explotació d'un centre cultural en l'Àgora.

Segons detalla la Generalitat Valenciana a través d'un comunicat, el passat 4 de desembre va acabar el termini atorgat per CACSA perquè les entitats interessades pogueren manifestar la seua voluntat d'accedir al dret de superfície per a la constitució, instal·lació i explotació d'un centre cultural en l'interior de l'edifici de l'Àgora, d'acord amb l'anunci d'informació pública publicat el 3 de novembre de 2017 en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

A este anunci, va respondre la Fundació La Caixa formulant una proposta formal per a la construcció d'un Caixaforum amb un cost de 18 milions d'euros en infraestructures.

La proposta comporta la constitució d'un dret de superfície en honor de procedir a la construcció, instal·lació i explotació d'este contenidor cultural a càrrec de la Fundació per un període de 50 anys, amb la posterior reversió a CACSA d'allò construït una vegada expirat el citat termini.

Segons l'anunci, el cost aproximat de la inversió en infraestructures es fixa en 18 milions d'euros, al que s'uneix un compromís d'inversió anual en continguts culturals a l'entorn de 5 milions d'euros. No s'ofereix cànon addicional.

Una vegada finalitzat el termini previst amb l'oferta de la Fundació la Caixa com a únic aspirant, l'Àgora -últim edifici construït de la Ciutat de les Arts i les Ciències- passarà a encarar els seus últims tràmits documentals per a convertir-se en l'octau Caixaforum d'Espanya. L'objectiu és que puga inaugurar-se en 2020.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento