Així ho han indicat en la roda de premsa posterior a la Junta de síndics, després de la dimissió de l'intendent-director artístic del Palau dels Arts Reina Sofia de València per les "traves administratives" que li "impedeixen" dur a terme la tasca per a la qual va ser contractat, segons va assenyalar en roda de premsa.

En concret, la síndica de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha mostrat la seua "preocupació" per la situació que viu el Palau dels Arts, després de la dimissió del seu intendent i ha assenyalat que "no es pot tractar la cultura d'esta manera". Així, ha acusat el conseller de Cultura de "deixadesa i de descurar" la cultura per "estar enrocat en la batalla educativa" i ha reivindicat la necessitat de "més atenció i suport institucional" al coliseu operístic.

"És important complir la legalitat, però també deixar espai per al caràcter creatiu i portar el talent i això no s'ha fet", ha subratllat per a assenyalar que les declaracions de Livermore apunten al fet que des del Consell "no hi ha hagut implicació alguna amb les Arts i pràcticament s'ha deixat morir".

En similars termes s'ha pronunciat el secretari general de Podem i síndic d'esta formació en la cambra autonòmica valenciana, Antonio Estañ, qui ha considerat que la proposta cultural del Consell "brilla per la seua absència" i troba a faltar un full de ruta en la qual es definisca el paper que juga cada organisme en la cultura valenciana. "No sabem si esta ha sigut la qüestió fonamental que s'haja donat esta situació en les Arts o té a veure amb qüestions personals i laborals", ha comentat.

Estañ ha subratllat que l'Educació és una part fonamental per la situació que hi havia a la Comunitat Valenciana, però ha subratllat que també s'ha d'atendre i no es pot abandonar l'espai de la cultura.

"DESCENTRALITZAR LA CULTURA"

No obstant açò, per a la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà,

quan el focus està posat en un tema com és l'òpera valenciana és "molt fàcil fer un discurs general" que a més coincideix amb "la setmana que s'anuncia que el govern valencià ha fet una inversió molt important en el teatre principal d'Alacant que porta sense obres des de 1992".

Així, ha defès la política cultural engegada perquè "està fent molt bé a molts municipis" ja que s'està "descentralitzant" de València.

Respecte a Livermore, ha recordat que la Intervenció de la Generalitat va assenyalar que era incompatible que cobrara per diverses ocupacions. "Preferisc un govern que quan se li diu que no és legal diga 'm'ho crec' i no busque saltar-se la llei", ha indicat per a subratllar que esta situació "no posa en perill" les Arts, sinó que el que estava en perill eren infraestructures culturals que mai havien estat en l'agenda cultural del Govern valencià.

"NINGÚ VA A AFONAR EL PALAU DE LES ARTS"

Des del PSPV, el seu síndic Manolo Mata ha qualificat de "coherent" la política cultural del Consell i ha assenyalat que hi ha turistes específics que acudeixen a veure les òperes de València que són d'una "qualitat excepcional", però que ho fan perquè "València és València" y van al Palau de les Arts perquè "València és una gran ciutat pel seu clima, oferta hotelera i les seues comunicacions i ningú va a afonar les Arts ni de dins ni de fora".

Mata ha reivindicat que abans hi havia una política cultural que consistia a "pagar a Julio Iglesias cinc milions d'euros per cantar en tres ambaixades un ratet" i una política esportiva "que estava vinculada a pagar a gent perquè fera negoci i després intentar captar a persones que són inqüestionables perquè parlaren bé de tu en el món".

Consulta aquí más noticias de València.